Dolar yükselecek mi? JP Morgan, dolarda yükseliş için tarih verdi

TAKİP ET

ABD'nin önde gelen bankalarından JP Morgan, FED'in Mart ayında faiz artırımı yapmasının ardından 1-2 içinde doların zirveye ulaşmasını beklediklerini açıkladı.

ABD merkezli yatırım bankası JP Morgan, FED'in Mart ayındaki faiz kararı ve dolar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

FED'den gelen faizin arttırılacağına yönelik açıklamalar ABD'nin 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisinin 27 baz puan artarak yüzde 1.7'ye yükselmesine yol açtı. Tahvil piyasalarında görülen hareketliliğin ardından dolar son bir buçuk yılın zirve seviyesine yaklaştı. Ay başından bu yana yüzde 1.7 yükselen dolar endeksi cuma günü gördüğü 18 ayın zirvesi olan 97.441 seviyesinin ardından bu sabah 97.205'te bulunuyor.

DOLARDA YÜKSELİŞ İÇİN TARİH VERDİ
JP Morgan Kur Strateji Direktörü Daniel Hui, doların yükselmesi için daha alan bulunduğunu belirterek, “Piyasalar hala fiyat keşfi modundalar. Dolar büyük ihtimalle Fed faiz artırımdan 1-2 ay sonra zirveye ulaşacaktır” dedi.

''BEKLENENDEN UZUN SÜRECEK''
BloombergHT'nin aktardığına göre piyasaların Fed’i yakalamaya çalıştığını çünkü şu anki döngünün daha önce hiç görülmediğini vurgulayan Hui, “Fed salgından kaynaklanan tedarik sorunları çözüldüğünde fiyat baskısının azalmasını bekliyor ama son zamanlarda bunun beklenenden uzun süreceğini düşünmeye başladı” dedi.

dolar merkez bankası fed türk lirası kur döviz euro ekonomi türkiye