Dolar kaç lira oldu? Dolar ve euroda tarihi rekor

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kur ve faiz açıklamalarının ardından döviz kurları yeni rekor kırdı. Dolar kuru 11.57 ile rekor tazelerken Euro 13 TL'yi aştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dün kabine toplantısı sonrasında  “Kur ve faiz oyununu görüyoruz" diyerek düşük faiz politikalarında kararlı olduklarını yinelemesi sonrası Türk Lirası'ndaki erime sürüyor.

Dolar saat 9.43 itibariyle 11.73 TL'ye yükselerek tarihi rekorunu yeniledi. Euro ise 13 TL'yi aştı. Euro, 13.15 TL'ye yükseldi. 

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI SONRASI SERT YÜKSELİŞ
Erdoğan, yaptığı açıklamada, “Kur ve faiz oyununu görüyoruz. Güçlü bir duruş sergileyerek girdiğimiz her mücadeleden alnımızın akıyla çıktık. Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle bu ekonomik kurtuluş savaşından zaferle çıkacağız.” dedi

Erdoğan, faizin sebep, enflasyonun ise netice olduğunu vurguladığı konuşmasında, yastık altında “ciddi” bir Döviz varlığının olduğunu belitti.

Erdoğan, kur ve faiz artışına ilişkin yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:
“Dünyanın içinden geçtiği kritik dönemin önümüze açtığı fırsatları değerlendirmekte kararlıyız. Ülkemizi eskiden yaptıkları gibi denklemin dışına itmek isteyenlerin kur, faiz, fiyat artışları üzerinden oynadıkları oyunu görüyor, kendi oyun planımızla devam etme irademizi ortaya koyuyoruz. Biz aynı oyunu vesayetle mücadelede gördük, terör örgütleri ile mücadelemizde gördük, karşı adımımızı attık başardık. Darbe oyununda aynı oyunu gördük, milletimizle direndik başardık.”

dolar euro ekonomi döviz gram altın altın