Dolar fırladı, troller harekete geçti, eleştireni vatan haini ilan ettiler

TAKİP ET

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın görevden alınması ve yerine Şahap Kavcıoğlu'nun atanması sonrası doların ne tepki verileceği merak konusuydu. Hafta sonu kapanışını 7,20 civarında yapan doların, piyasaların ilk gününde hızla yükselmesi sosyal medyada ilginç paylaşımlara yol açtı.

ALTUĞ GÖMLEKSİZ / AYKIRI
Merkez Bankası’nda Naci Ağbal’ın yerine Şahap Kavcıoğlu’nun getirilmesi sonrasında tartışmalar sürerken, doların bu duruma ne tepki vereceği merak konusu olmuştu.

Hafta sonu kapanışını 7,20 seviyesinde yapan ancak Asya piyasalarının açılmasıyla hızlı bir yükselişe geçen dolar 8,39’a kadar yükseldi. Asya piyasalarında yaşanan hareketlik beraberinde dolar Türk lirası karşısında yüzde 16 değer kazandı. Özel bankalar bu durum sonrasında dolar satışlarını 8,50 civarına çıkardı. Dolar kurunun ani yükselişi sonrasında bazı bankalar döviz satışını bir süre durdurma kararı aldı.

Doların yükselişi sonrası Twitter’da “#DevletiminYanındayım” etiketiyle birçok trol hesabın da katılımıyla ilginç paylaşımlar yapıldı. Dolar kurunun artması sonrası, yapılan paylaşımlar arasında “Erdoğan’ın yanındayız”, “Ezan dinmez bayrak inmez”, “Allah reisimize uzun ömürler versin” tarzında enteresan ifadeler yer aldı.

İşte o paylaşımlar:



 

dolar berat albayrak naci ağbal şahap kavcıoğlu trol troller merkez bankası türkiye devletimin yanındayım recep tayyip erdoğan erdoğan akp