Doktorun boğazını kesti, bir yıl sonra tahliye edildi

TAKİP ET

Maçka Parkı'nda psikiyatri asistanı Süleyman Dönmezler'in boğazını kırık cam şişesi ile keserek ağır yaralayan tutuklu sanık Emrah Danışman tahliye edildi. 

Şişli Maçka Demokrasi Parkı’nda 2020'nin Haziran ayında yaşanan olayda, Süleyman Dönmezler ve Emrah Danışman arasında “laf atma” sebebi ile yaşanan tartışmada, Emrah Danışman elindeki cam şişeyi kırarak Dönmezler’in boğazını kesip ağır yaralamıştı. 12 Haziran 2020 tarihinde Emrah Danışman tutuklanmıştı. Danışman hakkında “Kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyordu. 

İstanbul 38. Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşma görüldü. Tutuklu sanık Emrah Danışman cezaevinden duruşmaya SEGBİS’te yaşanan sorun nedeniyle bağlanamadı. Duruşmaya şikayetçiler de katılmadı. 

Emrah Danışman’ın avukatı Abdulvahap Dağ ise sanık Danşıman’ın tutuksuz yargılanmasını talep ederek, “Üç celsedir adli tıp kurumu raporu bekliyoruz. İlk yardım müdahalesi olmasaydı ölüp ölmeyeceği sorulmuş. Mahkemenizin eylemlere değil de neticeye baktığını görüyoruz. Halbuki sanığın eylemlerine bakılmalıdır. Müvekkilim olay yerini terk ederken müşteki için ambulans istemiştir, pişman olduğunu ve eyleminin yaralamaya değil, korkutmaya dönük olduğunu belirtmiştir. Bir seneyi aşkın tutukludur, tutuksuz yargılanmasını talep ediyoruz" dedi. 

TAHLİYE EDİLDİ
Mahkeme, Danışman’a yurt dışı yasağı ve adli kontrol getirerek tahliye etti. Duruşma ise ertelendi.

doktor maçka parkı istanbul tahliye