Doğu Perinçek Türkçülük gününü kutladı

TAKİP ET

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, siyasi hayatındaki değişimlerine bir yenisini daha ekledi. Perinçek, 3 Mayıs Türkçülük gününü kutlayıp, Türk Milliyetçiliği ve Turancılık hakkında övgü dolu mesajlar paylaştı.

Bir dönemin MAO'cusu, bir dönemin Kürtçüsü, bir dönemin ulusalcısı Doğu Perinçek şimdi de Türkçü oldu!

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 3 Mayıs Türkçüler günü nedeniyle sosyal medya hesabından
mesaj dizisi yayınladı. Perinçek, Türkçülük, Türk Milliyetçiliği ve Turancılık hakkında övgü dolu sözler söyledi.,

Perinçek'in mesajına çok sayıda yorum geldi.

İşte Perinçek'in o mesajları ve gelen tepkiler:

3 Mayıs “Türkçüler Günü” olarak kabul ediliyor. Türkçülük, daha doğru bir tanımla Türk Milliyetçiliği, İlkel değil, çağdaştır. Hurafeci değil, bilimseldir. Irkçı değil, Büyük Millet Milliyetçiliğidir. Bölücü değil, imparatorluk birikimiyle birleştiricidir.

Türk Milliyetçiliği, Özel çıkarcı değil kamucudur. Bencil değil, paylaşmacıdır. Mafyacı değil halkçıdır. Yobaz ve bağnaz değil, aydınlanmacı ve laiktir. Emperyalist karşı devrimin hizmetinde değil, devrimcidir.

Türk Milliyetçiliği veya Türkçülük, herhangi bir Milliyetçilik değil, Çağdaş Uygarlığa öncü katkıları olan bir Milliyetçiliktir. Bu özelliği, Türk Milliyetçiliğini daraltan, bencilleştiren ve emperyalizmin güdümüne sokmaya çalışan eğilimlere izin vermemiştir ve vermez.

Hele bugünkü koşullarda tarih, Türk Milliyetçiliğini ABD emperyalizminin vurucu gücü yapmaya yeltenen eğilimlere hiçbir şans tanımıyor. Türk Milliyetçiliğini Avrupa kapısına bağlama girişimleri de çoktan iflas etmiştir.

Avrasya, aslında Turan’dır. Ancak Turan, Avrasya coğrafyasında yaşayan bütün devletleri ve kavimleri kucaklıyor. Turan diye tanımlanan coğrafyada, Türkler, Ruslar, Farslar ve Çinliler yaşıyorlar.

Bu halklar, Asya’nın büyük halklarıdır ve yalnız kurdukları uygarlıklarla değil, kan bağlarıyla da akrabadırlar. Rus, Çin ve İran düşmanlığına alet olabilecek bir Turancılık yok. Bugün Turancılıktan söz edilecekse, bu akım Rus, Çin ve İran dostu ve kardeşidir.

Önümüzde yaşanacak süreçler şimdiden uç vermiştir. Türkler, Avrasya’da birleşiyor. Türkler, Avrasya’da Rusya, İran, Hindistan, Pakistan ve Çin’le el ele veriyor. Türkler, Asya’nın Çin, Rusya, İran, Hindistan, Pakistan ve Arap ülkeleriyle birlikte Çağdaş Uygarlığı kuruyorlar.

Türkler, Avrasya’nın yobazlığa, etnik bölücülüğe, teröre karşı mücadele ikliminde yeni bir Aydınlanma Çağına giriyor."

doğu perinçek türkçülük günü perinçek milliyetçilik