Diyarbakır Valiliği, 23 Nisan için tören düzenlemedi, CHP'den tepki geldi

TAKİP ET

CHP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Mahmut Aziz Usal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Valiliğin resmi tören düzenlemediğini söyledi. Usal, CHP İl Örgütü olarak alternatif çelenk töreni düzenlediklerini söyledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM'nin açılışının 101. yıl dönümü sebebiyle Diyarbakır Valiliği skandal bir karara imza atarak resmî tören düzenlenmedi. CHP Diyarbakır İl Başkanlığı, resmi törene alternatif çelenk töreni düzenlemek zorunda kaldıklarını açıkladı.

CHP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Mahmut Aziz Usal, sosyal medya hesabından duruma tepki göstererek, "CHP İl Örgütü olarak, alternatif çelenk töreni düzenlemek zorunda kaldık! Çünkü, Diyarbakır da resmi tören düzenlenmedi! CHP’nin her bir neferi olarak, Cumhuriyete ve onun değerlerine sonsuza kadar sahip çıkacağız" ifadelerini kullandı.

Usal, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:
“CHP Diyarbakır İl Başkanlığı olarak, Anıtpark’ta alternatif çelenk koyma töreni düzenledik. Cumhuriyet Halk Partisinin her bir neferi olarak, Cumhuriyete ve onun değerlerine sonsuza kadar sahip çıkacağız. 23Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun.” 

Usal, daha sonra bir paylaşım daha yaparak, "CHP İl Örgütü olarak, alternatif çelenk töreni düzenlemek zorunda kaldık! Çünkü, Diyarbakır da resmi tören düzenlenmedi! CHP’nin her bir neferi olarak, Cumhuriyete ve onun değerlerine sonsuza kadar sahip çıkacağız 23 Nisan Çocuk Bayramı ve TBMM'nin 101.Yıl Dönümü Kutlu Olsun" ifadelerine yer verdi.

chp valilik diyarbakır 23 nisan