Diyarbakır'daki "Kürdistan" skandalına AKP'den ilk yorum geldi!

TAKİP ET

Erbil Valisi Amid Hoşnav ile Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu'nun 'Kürdistan' yazılı albümle hatıra fotoğrafı çektirmesine AKP'den ilk yorum geldi. Skandal olaya ilişkin AKP'den yapılan açıklamada "Kirli algılar" denildi.

Irak'ın kuzeyinde yer alan Erbil'in Valisi Amid Hoşnav, Diyarbakır'da HDP'yi ziyaret ettikten sonra Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’na gitmişti.

Vali Karaloğlu, Erbil valisinin kendisine hediye olarak getirdiği “Kürdistan” yazılı albümle hatıra fotoğrafı çektirmişti. Skandalın ardından AKP'den ilk yorum geldi. AKP Diyarbakır İl Başkanı Şerif Aydın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla "Kirli algılar" dedi.

Aydın, "Kürt kardeşlerimizin idaresindeki Erbil Valisi Diyarbakır’ımıza ziyarette bulundu. Kirli algılara kurban edilmeyecek kadar önemli bir ziyaret oldu. Kendisini en güzel şekilde ağırlayan Valimiz Münir Karaloğlu’na şehrimiz adına teşekkür ederiz. Silav li Hewlêrê be" diye yazdı.


ŞERİF AYDIN'A TEPKİ
Şehit Aileleri ve Güvenlik Korucuları Konfederasyon Başkanı Ziya Sözen, Şerif Aydın'ın açıklamasının ardından paylaşım yaparak tepki gösterdi.

Ziya Sözen, "Sayın Şerif Aydın; 'Kürdistan' söylemini savunman ve biz Şehit ailelerini 'kirli algı yapıyorlar' şeklinde suçlaman tesadüf değilmiş. Geçmişine bir göz atalım dedik. Ne görelim Leyla Zana sevgisinden tutunda neler var neler" diyerek Aydın'ın eski paylaşımlarını ortaya çıkardı.

Sözen'in paylaşımı şöyle:



 

akp kürdistan diyarbakır vali erbil münir karaloğlu