Diyarbakır'da skandal görüntüler. Nevruz kutlaması adı altında teröristler sokaklara indi

TAKİP ET

Nevruz adı altında düzenlenen etkinliklerden skandal görüntüler gelmeye devam ediyor. İstanbul, İzmir, Mardin ve Batman'ın ardından Diyarbakır'da da teröristler sokaklara indi. Terör örgütü PKK lehine sloganlar atıldı, bebek katili Öcalan için özgürlük istendi. İşte detaylar...

HDP'nin öncülüğünde, “Nevruz ateşiyle özgürlüğe” adıyla düzenlenen 'Nevruz' etkinliklerinden skandal görüntüler gelmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul, İzmir, Batman ve Mardin'de düzenlenen etkinliklerde PKK ve terörist başı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atılmasının ardından Diyarbakır'da da teröristler sokaklara indi.

Diyarbakır'daki Nevruz Parkı'nda doğru yürüyen şahıslar, terör örgütü PKK ve bebek katili Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı. 

Ayrıca Nevruz adı altında yapılan etkinliklerde terör örgütü mensupları, bebek katili Öcalan'ın posterleriyle yürüyüş yaptı.  İşte o görüntüler:

TİP ÜYELERİ DARP EDİLDİ, LGBT BAYRAKLARI PARÇALANDI

Alana gelen Türkiye İşçi Partisi üyeleri alandaki şahıslar tarafından darp edildi. Bununla birlikte, bir başka şahıs ise TİP üyelerinin getirdiği LGBT bayrağını da parçaladı.

AHMET TÜRK, ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK İSTEDİ

Cezaevinden sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen Ahmet Türk, bebek katili Öcalan için özgürlük çağrısında bulundu. Ahmet Türk, bebek katili için skandal sözler sarf etti. Türk, şu ifadeleri kullandı:

"Bu Newroz ve bu dönem sayın Öcalan’ın özgürleşme dönemidir. Bunu hep birlikte sağlamak için gece gündüz mücadele etmek zorundayız. Yine Kürt halkına karşı yürütülen baskıcı anlayışa karşı eş genel başkanlarımız Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, yine bir çok değerli arkadaşımız Selçuk Mızraklı Gülten Kışanak bu iktidarın Kürt düşmanlığından dolayı bugün zindanlarda. Biz bütün bu yapılanlara karşı eğer birliğimizi güçlü hale getiremezsek eğer bunun hesabını sormazsak yazıklar olsun bize. Eğer bunun kararını bugün vereceğiz. Bu Newroz yeniden dirilişin yeniden uyanışın yeniden mücadelenin günü olarak ilan ediyoruz. Buna uygun onurlu bir davranış içinde olacağız.”

İSTANBUL'DA 224 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

İstanbul Yenikapı'da 19 Mart günü düzenlenen Nevruz etkinliklerine terör örgütü PKK'nın gölgesi düşmüştü. Etkinlikler sırasında PKK ve terörist başı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atılmıştı. İstanbul Valiliği, 224 kişinin gözaltına alındığını açıklamıştı.

Diyarbakır Nevruz