Diyanet-Sen'in çocuk dergisinde skandal görüntüler: "İdam, kafa kesme, pranga..."

TAKİP ET

Diyanet-Sen, "Diyanet-Sen Çocuk" ismiyle çocuk dergisi çıkarmaya başladı. Derginin ilk sayısında ise skandal görüntüler yer aldı. Dergide, çocukların psikolojisini etkileyebilecek idam, kafa kesme, pranga ve savaş görsellerine yer verildi. Skandal görseller tepki çekti.

Diyanet-Sen, çocuk dergisi çıkardı. Ancak dergide yer alan skandal görüntüler adete 18 yaş ve üzerine hitap eden cinsten. "Diyanet-Sen Çocuk" isimli dergide, idam, kafa kesme, pranga ve savaş görsellerine yer verildi.

Diyanet-Sen'in ilk sayısını yayınladığı ve çocuklara hitap etmesi gereken dergide; dar ağacı, kılıçla kafa kesme görsellerine yer verdiği görüldü.

Bir başka görselde ise ayağında prangalanmış çocuk görüntülerine yer verildi. On binlerce çocuğun erişmesi planlanan dergide; idam, kafa kesme, dar ağcı, pranga ve savaş gibi görsellerin kullanılması tepkilere neden oldu.

Dergide yer alan skandal görseller şu şekilde;





Derginin tanıtım açıklamasında ise "Çocuklar ve gençler bir milletin, bir toplumun geleceği, yarınlarıdır. Geçmişini bilmeyen, yarınlarını inşa edemez. Bu sebeple yeni dergimizde çocuklarımız ve gençlerimize hitap ederken geçmişimizi de öğrenmelerini istedik" ifadeleri kullanıldı.

Aykiri.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Çocuklardan ne istiyorsunuz?" diye sordu.

Çolak, "Diyanet'in sendikası Diyanet-Sen çocuklar için ücretsiz dergi çıkarmış. On binlerce çocuğa dağıtılacak. İçindeki görseller ise dehşete düşürüyor: Kafa kesme, idam, ayağından prangalanmış çocuk... Zihniyetiniz hastalanmış; tamam ama çocuklardan ne istiyorsunuz?" ifadelerini kullandı.
 

diyanet diyanet-sen çocuk dergisi kafa kesme idam pranga