Diyanet, 'Gezi'de camilerimizi yaktılar' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yalanladı

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanlığı, CİMER üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Camileri yaktılar" iddiasını soran CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'a yanıt verdi. Diyanet, cevabıyla Erdoğan'ı yalanladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 Haziran 2022'de Ankara Kızılcahamam'da partisinin değerlendirme toplantısında Gezi Olayları ile ilgili "Camilerimizi yaktılar" iddiası ortalığı karıştırmıştı.

6 Haziran'da Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) de başvurarak "Gezi Olayları'nda yakılan camiler hangi ilimizde veya illerimizdedir? Yakılan camilerimizin isimlerini ve bağlı bulundukları il veya illeri açıklamasını arz ederim" sorularını yönelten CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'a Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yanıt geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Cami Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından, CİMER üzerinden verilen yanıtta, "Bahse konu olaylarla ilgili illerden gelen herhangi bir belge ve rapor bulunmamakta olup, konu hakkında İstanbul Valiliği, il müftülüğünden de gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz" denildi.

Diyanet Erdoğan camilerimizi yaktılar