Diyanet, fahiş fiyatlar için Cuma hutbesi verecek!

TAKİP ET

Son günlerin en çok tartışılan kurumu olan Diyanet İşleri Başkanlığı, giderek artan hayat pahalılığı sonrası enflasyon sorununu ve fahiş fiyat artışını hutbeye taşıma kararı aldı. 

Diyanetin bu haftaki Cuma hutbesinde 'Ticaret hayatında helal haram bilinci' kavramına yer verildi. Hutbede, "Allah’a ve ahiret gününe inanan bir mümin fahiş fiyatlarla insanları mağdur etmez. Alışverişte fiyatları kızıştırmaz, başkasının pazarlığını bozmaz" mesajı verilecek.

'Ticaret Hayatında Helal Haram Bilinci' başlıklı hutbede şu ifadelere yer verildi:
“Allah’a ve ahiret gününe inanan bir mümin, işinde ve ticaretinde harama ve gayr-ı meşru kazanç yollarına başvurmaz. Ölçü ve tartıda adaletsizlik yapmaz. Malını satmak için yemin etmez. Karaborsacılık yapmaz, fırsatçı davranmaz. Fâhiş fiyatlarla insanları mağdur etmez. Alışverişte fiyatları kızıştırmaz, başkasının pazarlığını bozmaz. Hâsılı, dünya hırsına kapılıp da harama bulaşmaz.”

“BİR MÜMİN ALIŞVERİŞTE FİYATI KIZIŞTIRMAZ"
‘Yalan ve hileyle elde edilen malda hiçbir hayır yoktur.’ İslam'a göre ticaret ahlâkının en önemli ilkesi doğruluk ve dürüstlüktür. Mümin, elinden ve dilinden diğer insanların emin olduğu kimsedir. Mümin işinde, gücünde, ticaretinde daima güven verendir. O, alırken de satarken de doğru ve dürüst olduğu ölçüde Allah'ın rızasını kazanacağını bilir. Yalan ve hileye asla tevessül etmez. Zira yalan ve hile ile elde edilen malda hiçbir hayır yoktur.

Allah'a ve ahiret gününe inanan bir mümin, işinde ve ticaretinde harama ve gayr-ı meşru kazanç yollarına başvurmaz. Ölçü ve tartıda adaletsizlik yapmaz. Malını satmak için yemin etmez. Karaborsacılık yapmaz, fırsatçı davranmaz. Fâhiş fiyatlarla insanları mağdur etmez. Alışverişte fiyatları kızıştırmaz, başkasının pazarlığını bozmaz. Hâsılı, dünya hırsına kapılıp da harama bulaşmaz.

ALİ ERBAŞ YENİDEN ATANMIŞTI
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla Diyanet İşleri Başkanlığı’na Ali Erbaş yeniden atanmış ve söz konusu karar gece saatlerinde Resmi Gazete'de yer almıştı. 

Atama kararı sonrası Twitter üzerinden paylaşım yapan Erbaş ise şu ifadeleri kullandı:
“Daha bir aşk ve heyecan ile Yeniden bismillah. Anayasamızın ‘toplumu din konusunda aydınlatma’ görevini verdiği Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başkanı olarak bu ulvi göreve bizi yeniden atama takdirinde bulunan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Rabbim! Kolaylaştır, zorlaştırma; hayırla tamamlamayı nasib eyle.”

diyanet fahiş fiyat cuma cuma namazı cuma hutbesi