Diyanet'e 13 milyar TL yetmedi, ödeneğin artırılması talep edildi!

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2021 yılı için verilen 13 milyar TL'lik bütçeyi yetiremedi. Diyanet, "Bir coğrafyada yasal görevlerimizi tam anlamıyla ifa edebilmemiz için" diyerek ödeneğinin artırılmasını istedi.

2021 yılı için 13 milyar TL bütçesi bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı, ödeneğin artırılmasını istedi. Diyanet, "Bir coğrafyada yasal görevlerimizi tam anlamıyla ifa edebilmemiz için, personel gideri dışındaki cari giderler ve yatırım ödeneğinin artırılması gerekmektedir" dedi.

Diyanet, "Kurum bütçesinin her yıl yaklaşık yüzde 96-97’si personel giderlerinden oluşmakta, yüzde 3-4’ü ile hizmetler icra edilmektedir. Yurt içi ve yurt dışında geniş bir coğrafyada yasal görevlerimizi tam anlamıyla ifa edebilmemiz için, personel gideri dışındaki cari giderler ve yatırım ödeneğinin artırılması gerekmektedir” diyerek ek para da istedi.

Sözcü'nün haberine göre; Diyanet İşleri Başkanlığı, din görevlilerinin halka tam olarak ulaşamadığını savunarak bu konuda yeni önlemler alınmasını istedi. Özellikle büyük kentlerdeki site tarzı yapıların civarında Kuran kursu açılması gerektiği savunuldu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın yeğeni Kazakistan'a müşavir olarak atandı

Diyanet, 5 yıldızlı lüks otelle anlaştı: Personel ucuz tatil yapacak!

Diyanet'ten 'cimri koca' fetvası: Kadın gizlice para alabilir

diyanet bütçe ali erbaş