Diyanet, asgari ücretten pahalı seccade satıyor!

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanlığı, internet sitesi üzerinden seccade, tesbih ve sürahi gibi ürünler satmaya başladı. Ancak fahiş fiyatlar dikkat çekti. Diyanet'in sattığı seccadenin fiyatının asgari ücretten yüksek olduğu görüldü.

Diyanet İşleri Başkanlığı, resmi internet sitesinde, seccade, tesbih ve sürahi satışına başladı. Ekonomik kriz sürerken, fiyatların pahalılığı ise gündem oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın satışını yaptığı "Madalyon Mavi Uşak Halı Seccade" ürünün fiyatı 3 bin 500 TL' olması dikkat çekti. Seccadenin fiyatının asgari ücretten fazla olması dikkat çekti. Seccadeler için “Madalyonlu Uşak halıları, 16. yy içerisinde üretilmiştir. Uşak halılarındaki çok çeşitli zengin madalyon tipleri Türk ustaların hâkimiyet gücünü belli eder. Seccadeler ya da diğer ismiyle mihraplı halılar, kutsal mekan anlamıyla yüklüdür” ifadeleri yer aldı.

Sözcü'nün haberine göre, TDV'nin internet sitesinde ayrıca tesbihler de satışta bulunuyor. “Sarı renkli günlük kullanıma uygun damla kehribar” tesbih bin 50 ila 2 bin 100 lira fiyatları arasında satılıyor. Çeşmi Bülbül İbrik ve 6 bardak ise 2 bin 400 TL liraya satışa çıkarıldı. Çeşmi Bülbül Sürahi ve 6 bardak ise 2 bin TL'den satışa sunuldu.

diyanet asgari ücret seccade