Diyanet, 4 bin 538 sözleşmeli personel alacak

TAKİP ET

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Diyanet İşleri Başkanlığı'na 4 bin 538 sözleşmeli personel alınacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, taşra teşkilatındaki dini yüksek ihtisas, dini ihtisas, eğitim merkezleri, Kur'an kursları ile Kur'an kursu yurt ve pansiyonlarında çalışacak 4,538 sözleşmeli personel alımı için ilan yayımladı.

İlana göre, 679 aşçı, 1,971 temizlik personeli, 1,837 koruma ve güvenlik görevlisi ve 51 şoför alınacak.

Başvuru yapmak isteyen adayların, 2022 yılı KPSS (B) grubundan en az 50 puan alması gerekiyor. Ön lisans mezunları için KPSSP93; ortaöğretim mezunları (lise veya dengi okul) için ise KPSSP94 puan türünden puan alınması zorunlu.

Başvurular, 5 Mayıs Cuma günü saat 16.30'a kadar "sinav.diyanet.gov.tr" adresi üzerinden yapılabilir. Başvuru şartları ve aranan nitelikler, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın internet sitesinde yer almaktadır.

DİYANET PERSONEL ALIMI ŞARTLARI

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen genel şartları taşımak,

2. 2022 yılı KPSS (B) grubundan ön lisans mezunları için KPSSP93; ortaöğretim mezunları (Lise veya dengi okul) için KPSSP94 puan türünden en az 50 puan almış olmak,

3. Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak

4. Son başvuru tarihi itibarıyla18 yaşını doldurmuş olmak,

5. Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak,

6. Görevini devamlı yapmaya engel sağlık sorunu bulunmama

Diyanet sözleşmeli personel