Dışarı çıkarken dikkat: Meteoroloji'den yüksek sıcaklık uyarısı!

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu tahminlerini paylaştı. Meteoroloji, yurt genelinde yüksek sıcaklığın etkili olacağını, bazı illerde ise sağanak yağış beklendiğini açıkladı.

Mayıs ayının son günleriyle birlikte Haziran ayının ilk günlerinde de sıcak hava sürüyor. Birçok kentte sıcaklık derecesinde tarihi rekorlar kırıldı. Meteoroloji'den yeni sıcaklık ve yağış uyarısı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, İç Ege, Göller yöresi, İç Anadolu’nun doğusu, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Bilecik, Eskişehir ve Çankırı çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde toz taşınımı görülmesi bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde Marmara’nın kuzeydoğusu ile Batı Karadeniz kıyılarında yer yer pus ve sis bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
Rüzgarın, öğle saatlerinde Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Kayseri ve Sivas çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

TOZ TAŞINIMI UYARISI
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde toz taşınımı görüleceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

sıcaklık sıcak hava durumu meteoroloji yüksek sıcaklık