DGS başvuruları başladı! DGS başvurusu nasıl yapılır? DGS ücreti kaç lira?

TAKİP ET

ÖSYM, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvurularının bugün başladığını duyurdu. Sınava girmek isteyen adaylar ise DGS başvurusu nasıl yapılır? DGS ne zaman? DGS ücreti ne kadar? sorularına cevap arıyor.  İşte DGS ile ilgili tüm detaylar...

ÖSYM’nin yayınladığı takvime göre, DGS başvuruları 21 Mayıs ve 31 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Adaylar, bugün açılan başvuru ekranları ile başvurularını oluşturmaya başladılar. Binlerce ön lisans mezunu öğrenci, DGS ile lisans programına geçiş yapmak istiyor.  İşte DGS ile ilgili tüm detaylar...

DGS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 
DGS için başvurular 21 Mayıs ile 31 Mayıs arasında online olarak yapılacak. Başvurular ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) ais.osym.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirilecek. Bu ekrandan TC kimlik numaranızı ve ÖSYM şifrenizi girerek başvuru kısmına ulaşabilirsiniz. 
DGS 2021 başvuru kılavuzu ÖSYM’nin sitesinden paylaşılacak. 

DGS SINAVI NE ZAMAN? 
ÖSYM takvimine göre bu yıl DGS 11 Temmuz tarihinde yapılacak.

DGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?
DGS 2021 Başvuru Kılavuzu henüz yayınlanmadığı için 2021 yılının başvuru ücreti bilinmiyor. 2020 yılı DGS başvuru ücreti ise 130 TL.

DGS NEDİR? 
Dikey Geçiş Sınavı, ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için ÖSYM tarafından düzenlenen bir sınavdır. DGS toplam 120 sorudan oluşur. Bunların yarısı sözel yarısı sayısal sorulardır. DGS için toplam süre ise 150 dakikadır.

dgs sınav üniversite dikey geçiş başvuru ösym