Devlet, Ruhsar Pekcan için "Vergisiz ithal yapmaya çalışıyor, dikkatli olun" uyarısında bulunmuş!

TAKİP ET

Kendi şirketinden bakanlığına dezenfektan satması nedeniyle görevden alınan eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan için, Gümrükler Genel Müdürlüğü'nün çalışanlarına 2016 yılında 'hakkında müteyakkız olunması' için bir mail gönderildiği ortaya çıktı.

Sahibi olduğu özel şirketinden bakanlığına dezenfektan sattığı için görevden alınan ve o  günden beri hakkında çıkan iddialara açıklık getirmeyen Ruhsar Pekcan hakkında Bakan olmadan 2 yıl önce yani 2016’da yapılan skandal bir uyarı gündeme geldi.

Sözcü'den İsmail Saymaz'ın haberine göre devletin, vergi ödemeksizin eşya ithali teşebbüsünde bulunduğu sebebiyle Gümrükler Genel Müdürlüğü çalışanlarına Pekcan konusunda dikkatli olunması konusunda mail gönderdiği ortaya çıktı.

Gönderilen mailde, Ruhsar Pekcan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın yakını olduğunu söyleyerek vergi ödemeden eşya ithali teşebbüsünde bulunduğu için uyarı mesajı yer alıyor. 

Mailin tam metni ise şu şekilde:
"Ruhsar Pekcan isimli şahıs tarafından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin yakını olduğunu söyleyerek, vergi ödenmeksizin eşya ithali teşebbüsünde bulunduğu/bulunulacağı bilgisi gelmiş olup bu duruma karşı tüm bölge müdürlükleri ve bağlantı gümrük müdürlüklerinde görevli personelin müteyakkız olması hususunda uyarılması gerekmektedir."



“İSTİSNA BİR UYARI”
Saymaz’ın görüştüğü bir gümrük yetkili ise bu uyarının istisna niteliğinde bir uyarı olduğunu vurguluyor. Gümrük yetkilisi, şirketlerle ilgili ihbar kayıtlarının iletildiğini belirtirken isim verilerek uyarı yapılmasının çok rastlanılan bir olay olmadığını açıkladı.

ruhsar pekcan devlet bakanlık uyarı vergi ithal gümrük ticaret