Devlet Bahçeli'ye Sinan Ateş sorusunu soran muhabirden yeni açıklama

TAKİP ET

Bahçeli'ye "Sinan Ateş" sorusunu soran muhabirden açıklama: "Beni asıl üzen, asıl itme eylemini yapan kişinin milletvekili olması."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye TBMM'deki grup toplantısının ardından, silahlı saldırı sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'le ilgil soru soran Gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu yaşananlarla ilgili KRT'ye açıklamalarda bulundu.

Yazıcıoğlu'nun açıklamaları şu şekilde;

"1997'de stajyer olarak başladım mesleğe, dolayısıyla, sahada çalışan bir gazeteci olarak alışkınım. Hatta itme pozizsyonunda refleks olarak geriye kaçtığım için, olayın fiziki şiddeti çok etkili olmadı.

Orada tabi sorudan duyulan bir rahatsızlık olduğu görülüyor. Ve ne yazık ki benim üzücü olan nokta asıl itme eylemini yapan kişinin milletvekili olması, polis değil, korumalar değil.

Polis memurları bu gibi durumlarda bir refleks alıyorlar, parti lideri yada siyasetçi soruyu cevaplamak istemeyen bir üslup takınırsa. Onlar da bizi kenara çekilmemiz konusunda bir pozisyon alıyorlar.

Bu noktada asıl tavır alan, o görüntülerde mikrofonları iterken beni de kenara doğru iten kişinin benim için üzücü olan noktası milletvekili olması."

İŞTE O AÇIKLAMA