Devlet Bahçeli: "Türkiye, sığınmacı yükünden kurtulmalı, Suriyeliler geri dönmeli"

TAKİP ET

Partisinin Bursa mitinginde konuşma gerçekleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Türkiye'deki sığınmacı tartışmalarına ilişkin "Türkiye bu yükten artık kurtulmalı' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli miting için gittiği Bursa'da seçmenlere seslendi.

Son dönemde sürekli gündemde olan sığınmacı konusu ile ilgili flaş bir açıklama yapan Bahçeli; "Türkiye bu yükten artık kurtulmalı" dedi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre;

MHP lideri Devlet Bahçeli, 2023 mitinglerinin ikincisini Bursada gerçekleştirdi. Altılı masayı hedef alan Bahçeli Bu ittifak Türkiyeyi ahtapot yönetimine mahkûm etmek için fırsat kolluyor. Ahtapotun altı kolu, iki ayağı olduğu son yapılan araştırmalarla belli olmuştur. İki ayağı HDP ile emperyalizmin ana unsurlarından ibarettir dedi. HDPye bakanlık verilebileceği yönündeki tartışmaya da değinen Bahçeli, HDPye bakanlık vermek demek, teröristlerin tıpkı belediyeler gibi bakanlıklara yerleşmesi demektir. HDPye bakanlık sözleri PKKnin devlete tutunması, ihanetin ve melanetin konuşlanması demektir diye konuştu.

Yunanistan ile yaşanan gerilime ilişkin Bahçeli, Üzerinde haksız ve hukuksuz şekilde oturduğu adalar helali hakkımızdır, ayranımızı kabartmasınlar, sabrımızı zorlamasınlar, denize dökülmeyi tekrar canları çekiyorsa sadece bize söylesinler. Egenin diğer yakasına ulaşmak bizim için çocuk oyuncağı dedi. Enflasyona da değinen Bahçeli, Hiç kimse merak etmesin, enflasyon çıktığı gibi inecektir ifadelerini kullandı.


"TÜRKİYE SIĞINMACI YÜKÜNDEN KURTULMALI"

Bahçeli, sığınmacı tartışmasına ilişkin Ülkemizde misafir bulunan Suriyeli sığınmacıların güvenli, gönüllü ve onurlu geri dönüşleri kesinlikle sağlanmalı, Türkiye bu yükten artık kurtulmalı dedi. Anket firmalarını hedef alan MHP lideri, Ey parayı verenin düdüğünü çalan kiralık anket şirketleri, biz sizin ederinizi de ciğerinizi de cibiliyetinizi de ciddiyetsizliğinizi de çok iyi biliriz dedi.

bahçeli sığınmacı bursa