Devlet Bahçeli, Süleyman Soylu hakkındaki sözlerini kime söyledi? AKP'de Soylu gerginliği!

TAKİP ET

Süleyman Soylu'nun 2015'deki MKYK seçimlerinde sondan birinci olduğu ve parti içinde istenmediği belirtildi. Soylu'nun MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından korunduğu ifade edilirken, Bahçeli'nin "Soylu'yu yalnız mı sandınız" açıklamasının Erdoğan'a yönelik olduğu belirtildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 12 Eylül 2015'te gerçekleşen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) seçimlerinde sondan birinci olduğu ve parti içinde istenmediği iddia edildi. Soylu’nun AKP içinde uzun süredir istenmediğine ancak MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından korunduğu öne sürüldü.

Devlet Bahçeli'den Süleyman Soylu'ya açık destek!

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, tartışmaların odağındaki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında kaleme aldığı yazıda AKP içinde istenmediğini, buna karşılık Soylu’nun, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından korunduğunu aktardı. Terkoğlu, Soylu'nun düzenli olarak Bahçeli'ye teşekkür etmesini vurgularken Bahçeli'nin çıkışlarında Erdoğan'a dikkat çekti.

Terkoğlu, 2015’te düzenlenen AKP’nin MKYK seçimleri için “2015’teki kongreye Soylu bir avantajla girmişti. Bir yıl önce, yani 2014’te teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısı olmuş böylelikle teşkilatlara şekil vermişti. Haliyle oy veren delegenin en çok onu tanıması beklenirdi” dedi. 

“ÖNDEN DEĞİL, SONDAN BİRİNCİ”
Soylu’nun, avantaja rağmen beklenen performansa ulaşamadığını belirten Terkoğlu, “Sonuç mu? Soylu birinci oldu. Hayır, hayır, önden birinci değil, sondan birinci. Soylu, AKP kongresinin 50 kişilik MKYK listesinin 50’ncisiydi. Delege, en çok onun adının üstünü çizmişti. 

Tam 64 delege “Soylu’ya hayır” diyerek oy kullanmıştı. 1231 oy alabilmişti. Fiilen tepeden belirlenen seçimde bir aday daha olsa Soylu, MKYK’ye giremiyordu. Parti kaynaklarına göre, bu durum Soylu’nun haklı olarak canını da sıktı" ifadelerini kullandı. 

“EVİN İSTENMEYEN GÜVEYİ”
Terkoğlu, Soylu için “Evin istenmeyen güveyi” tanımlamasını yaparken “Soylu’nun kaderinin tek karar vericisinin Erdoğan olduğu açıkça görülüyor. Soylu’nun en büyük destekçisinin de Bahçeli olduğu anlaşılıyor. Haliyle Bahçeli’nin “yalnız mı sandınız” çıkışının asıl muhatabı Erdoğan’dan başkası değil” dedi.

Öte yandan pandemide yaşanan skandalın ardından istifa kararı aldığı zamanlarda Soylu’nun partisi tarafından destek görmediğine değinen Terkoğlu, Sedat Peker’in açıklamaları için de Soylu’nun danışmanının “İçimizdeki beyinsizlerin, sen ben kavgası da küreselcilerin aparatı olmaya yol açar. Büyük resmi görmeyen ahmaklara laf yetiştirmeye çalışmak beyhude bir çabadır” şeklindeki açıklamasına dikkat çekti.

bahçeli soylu erdoğan akp ak parti