Devlet Bahçeli: Osman Kavala Sorosçudur, Selahattin Demirtaş teröristtir!

TAKİP ET

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'deki grup toplantısında partililere seslendi. Bahçeli, "Osman Kavala Sorosçudur, Selahattin Demirtaş teröristtir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Osman Kavala neden hapiste? Selahattin Demirtaş neden hapiste?" açıklamasına tepki gösteren Bahçeli, "Osman Kavala Sorosçudur, Selahattin Demirtaş teröristtir. Teröristin yeri de demir parmaklıkların arkasıdır" dedi.

Devlet Bahçeli, "CHP yönetiminin sorunu karmaşıklaşarak kronikleşmiş bir sorundur. Millet adına adalet istediğini açıklamış. Masum insanların kin ve intikam duygusuyla tutuklu kaldıklarını söylemiş. Utanmadan 'Osman Kavala, Selahattin Demirtaş neden hapiste? diye sormuş. Osman Kavala Sorosçu'dur, Selahattin Demirtaş teröristtir. Sayın Kılıçdaroğlu, Demirtaş'ın neden hapiste olduğunu milletvekillerine değil cesaretin varsa, şehit annelerine sor, yiyorsa şehit babalarına sor. Bir teröristin niye hapiste olduğunu sormak teröristin müdafaasıdır" ifadelerini kullandı.

NATO'YA TEPKİ: "TÜRKİYE TEHDİT EDİLMİŞTİR"
Dış politakadaki gelişmeleri değerlendiren Devlet Bahçeli, NATO'ya tepki gösterdi:
"Yunanistan, Ege ve Doğu Akdeniz'de ittifaklar kurarak Türkiye'ye karşı cephe oluşturmaktadır. Yunanistan silahlanmaya hız vermiştir. Bu yılın ocak ayında 18 savaş uçağı satın almış, ardından da bu sayıyı 21'e çıkarmıştır. Yunanistan 28 Eylül 2021 tarihinde Fransa ile ortaklık anlaşması imzalanmıştır. Bu anlaşma NATO'nun dokusuna, ilkelerine karşı bir hamle değil midir? Hem NATO üyesi olup hem de anlaşma imzalamak kime mesajdır? Bu sinsi ve gizli maksatlı anlaşmadır. NATO'nun kurucu anlaşmasının 5. maddesinde ifade edilen hükmün bağlayıcılığı nasıl korunacaktır? 14 Ekim 2021 tarihinde bir diğer anlaşmanın süresi manidar şekilde uzatılmıştır. ABD ile Yunanistan Dışişleri Bakanları ikili savunma işbirliği anlaşmasını 5 yıl daha uzatan anlaşmayı imzalamışlardır. Açık açık söylüyorum; NATO içinde Türkiye'ye karşı siper kazınmaktadır, Türkiye tehdit edilmiştir. ABD Dışişleri Bakanı, Yunanistan'ı bölgede istikrarın direği olarak tanımlamıştır. Yunanistan itibarsızlığın, kriz siyasetinin ıslah ve terbiye edilmesi gereken yüzüdür. Alayına birden hodri meydan diyoruz. Fransa, Yunanistan, ABD anlaşmalarına baktığımızda Atina yönetiminin Ege ve Akdeniz'de daha da düşmanlık bezeyen politikalar izleyeceği anlaşılmaktadır."

SURİYE'YE OPERASYON SİNYALİ
Bir süredir gündemde olan Suriye'nin kuzeyine yönelik askeri harekata ilişkin de mesaj veren Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

"22 Ekim 2019 tarihinde Türkiye ile Rusya arasında imzalanan mutabakata göre bütün teröristler bu alanı terk edeceklerdi. Ne çıkan olmuş, ne de çıkmaya niyetlenen görülmüştür. Türkiye ile ABD arasında yapılan anlaşmaya göre NATO haklarını koruma taahhütleri paylaşmıştır. Ne var ki bu vaatler kağıt üstünde kalmıştır. Türkiye tarihi bir sorumlulukla karşı karşıyadır. Irak’ın kuzeyi ile Suriye’nin kuzeyi mutlak suretle temizlenmeli, terör saldırıları son bulmalıdır. Aracı ülkeleri bir kenara bırakarak terör örgütlerinden hesap sormak, sınır ötesi operasyonla etkisiz hale getirmek milletimize karşı mukaddes vazifedir. Madem teröristler gitmiyor, sınırlarımızdan çekilmiyor o zaman kudret ve kuvveti devreye sokmak milletin şan ve şerefinin ana fikri olmalıdır. CHP yönetiminin aklı bu işlere ermez, çünkü onlara göre terörle mücadele değil müzakere yapılmalıdır."

devlet bahçeli selahattin demirtaş osman kavala sorosçu demirtaş terörist