Devlet Bahçeli'nin bahsettiği "Bölücü kebapçılar" kim? "Bölücü kebapçılar" konusu nedir?

TAKİP ET

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır" ifadelerini kullanmıştı. Bahçeli'nin sözlerinin ardından "Bölücü kebapçılar" sosyal medyanın en çok konuşulanları arasına girdi. Bahçeli'nin "Bölücü kebapçılar" diyerek bahsettiğinin kim olduğu da ortaya çıktı. İşte detaylar...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün TBMM'de düzenlenen grup toplantısındaki "Bölücü kebapçılar" sözü siyaset gündemine oturdu. Bahçeli'nin "Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır" sözleri kısa sürede sosyal medyanın en çok konuşulanları arasına girdi. Ancak MHP lideri Bahçeli'nin bu sözlerle kimi kastettiği merak konusu olmuştu. Bahçeli'nin bahsettiği "Bölücü kebapçıların" kim olduğu olduğu ortaya çıktı.
"BÖLÜCÜ KEBAPÇILAR" BELLİ OLDU
Bahçeli'nin gündem olan sözlerine, MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, paylaştığı fotoğrafla açıklık getirdi.

Yönter, HDP'nin yönetici ekibi ve terör örgütü PKK'nın elebaşı Cemil Bayık'ın kebap yediği anların fotoğrafını paylaştı. Fotoğrafta, bir yer sofrası etrafında toplanan HDP Eski Eş Başkanı Ertuğrul Kürkçü, HDP Milletvekilleri Sırrı Sakık, Aysel Tuğluk ve Büşra Ersanlı'nın kebap yediği görülüyor.

Yönter, paylaştığı fotoğrafın üzerine de "#Bölücükebapçılar" etiketini düştü.


BAHÇELİ SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçen hafta grup toplantısında "bölücü kebapçılar" çıkışına imza atmış, kimleri kastettiği ise merak konusu olmuştu. Analar-Bacılar Kurultayı'nda konuşan Bahçeli, "HDP bir yandan yandaşlarını ölüm oruçlarına mahkum eden, bir yandan kebap yiyen bölücü kebapçılardır" dedi.


 

devlet bahçeli bölücü kebapçılar mhp tbmm meclis