Devlet Bahçeli, HDP'li Garo Paylan'ın sözde soykırım teklifine sert tepki: Müptezel

TAKİP ET

MHP lideri Devlet Bahçeli, HDP'li Garo Paylan'ın sözde 'Ermeni soykırımı tanınsın' teklifine sert tepki gösterdi. Bahçeli, Paylan'a "Müptezel, diasporanın bir ajanı" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'deki grup toplantısında HDP'li Garo Paylan'ın sözde "Ermeni soykırımı tanınsın" teklifine sert tepki gösterdi.

Bahçeli, "TBMM'de HDP'li bir müptezel tarafından sunulan kanun teklifinde sözde Ermeni soykırımının tanınması istenmiştir. TBMM çatısı altında diasporanın bir ajanı yer almaktadır. Böylesi bir zelilin, böyle bir fitnecinin TBMM'de yer alması hepimiz adına zuldür" dedi.

Devlet Bahçeli, şöyle konuştu:
"Muhterem arkadaşlarım 23 Nisan’ın bir gün öncesinde TBMM’de HDP’li bir müptezel tarafından sunulan kanun teklifinde sözde Ermeni soykırımının tanınması istenmiştir.

TBMM çatısı altında diasporanın bir ajanı yer almaktadır. Böylesi bir zelilin, böyle bir fitnecinin TBMM’de yer alması hepimiz adına zuldür.

Bu kokuşmuş milletvekilinin kimlerle dayanışma içinde yer aldığı ortadadır. TBMM, gözümüzün içine baka baka Türk milletine soykırımcı diyenlerin barınacağı bir mekan asla değildir.

1915 olaylarının içyüzünü, perde arkasını saptırmak bir defa tarih suçudur, Türk milletine saygısızlıktır. Bu sözde soykırımı tanıyan varsa yeri ve adresi TBMM olamaz, olmamalıdır.

HDP’li bölücü milletvekilinin teklifine CHP’de sadece ‘herkes kendi işine baksın’ gibi bir eleştiri gelmiştir. Bu sadece hadsizlik değildir. Bize göre şerefsizliğin daniskasıdır.

CHP’li bir milletvekili de sözde soykırım yalanının peşine takılmıştır. Sayın Kılıçdaroğlu elektrikle ilgili konuştuğun kadar sözde soykırımla ilgili konuşacak mısın?"
 

bahçeli garo paylan hdp sözde soykırım müptezel meclis mhp