Devlet Bahçeli 'faturayı' kesti, kamulaştırma istedi!

TAKİP ET

MHP lideri Devlet Bahçeli, TBMM'deki grup toplantısında elektrik faturalarına değindi. Bahçeli, kamulaştırma isteyerek "TEDAŞ'a denetim yetkisi tekraren geri verilmelidir. Elektrik dağıtımının devlet eli ile yapılması, elektriğin üzerindeki vergi yükünün kaldırılması yükü hafifletecektir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında elektrik faturalarındaki artıştan söz ederek, özelleştirilen elektrik dağıtım şirketlerinin kamulaştırılmasını istedi.

Devlet Bahçeli, "TEDAŞ'a denetim yetkisi tekraren geri verilmelidir. Elektrik dağıtımının devlet eli ile yapılması, elektriğin üzerindeki vergi yükünün kaldırılması yükü hafifletecektir" dedi.

Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:
"Elektrik ve doğal gaz fiyatlarındaki yıkıcı artışların önüne geçmeliyiz. Hükümetin çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Üzerimize düşen desteği sonuna kadar vereceğiz. Son günlerde elektrik faturalarındaki artışlar vatandaşlarımızı bilindiği üzere çok rahatsız etmiştir.

Elektriği satan dağıtım şirketleri olmayıp görevli tedarik şirketleridir. Görevli tedarik şirketlerinin tarifeleri de EPDK tarafından belirlenmektedir. Elektrik şirketlerinin zam yapması mümkün değildir. Arıza bakım ve onarım işlerini yapmak, bağlantı taleplerini karşılamak, sistem kullanıcılarına ayrım gözetmeksizin bağlantı hizmetlerini sunmaktır.

TEDAŞ'a denetim yetkisi tekraren geri verilmelidir. Elektrik dağıtımının devlet eli ile yapılması, elektriğin üzerindeki vergi yükünün kaldırılması yükü hafifletecektir."

bahçeli elektrik fatura kamulaştırma akp tedaş epdk mhp