Devlet Bahçeli, Erdoğan'ın karşı çıktığı siyasi etik yasasının çıkmasını talep etti!

TAKİP ET

Partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, siyasi etik yasasının süratle çıkarılması gerektiğini söyledi. Bahçeli'nin istediği yasa daha önce 2015 yılında gündeme getirilmiş, ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan karşı çıktığı için rafa kaldırmıştı.

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Bahçeli, siyasi etik yasasının süratle çıkarılması gerektiğini belirtti. Bahçeli'nin isteğindeki bir detay dikkat çekti.

Devlet Bahçeli'nin çıkmasını istediği "siyasi etik yasası" 2015 yılında gündeme getirilmişti. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşı çıkması üzerine rafa kaldırılmıştı. Bahçeli'nin isteğinin ardından Erdoğan'ın ne karar alacağı ise merak konusu oldu.

Bahçeli, siyasi etik yasası için şu ifadeleri kullandı;
"Çevre etiği ne kadar önemliyse, siyasi etik kuralları da bir o kadar önemlidir. İhlali düşünülemeyecektir. Dilek ve ümidimiz siyasi etik yasasının daha fazla gecikmeden, süratle çıkarılmasıdır."

DAHA ÖNCE NE OLMUŞTU?
Siyasi etik yasası daha önce 2015 yılında Ahmet Davutoğlu tarafından gündeme getirilmiş, ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan karşı çıktığı için o dönemki AKP yönetimi hazırlıklarını rafa kaldırmıştı. Siyasi etik yasası, Davutoğlu ile Erdoğan arasındaki en büyük krizlerden biri olarak değerlendirilmişti.

bahçeli erdoğan mhp ak parti cumhurbaşkanı yasa siyasi etik