Devlet Bahçeli'den Meral Akşener'e Abdülhamid tepkisi: "Abdülhamid'i sevmeyenler bizim de sevmediklerimizdir"

TAKİP ET

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i Abdülhamid üzerinden hedef aldı. Bahçeli, "Abdülhamid'i sevmeyenler bizim de sevmediklerimizdir. Erdoğan bugün Abdülhamid gibi görülüyorsa bizce bir sorun yoktur, hatta bununla gurur duyarız" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli, İYİ Parti lideri Meral Akşener'i, Abdülhamid üzerinden hedef aldı.

Bahçeli, "Abdülhamid'i sevmeyenler bizim de sevmediklerimizdir. Ermeni çetecileri, siyonistler, sömürgeciler, casuslar, Türk ve İslâm düşmanları Abdülhamid'i sevmez. Erdoğan bugün Abdülhamid gibi görülüyorsa bizce bir sorun yoktur, hatta bununla gurur duyarız" dedi.

Devlet Bahçeli, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya başvuru hakkında ise "Alsınlar İsveç ve Finlandiya'yı tepe tepe kullansınlar. Kendi kararımızı tayin edecek kadar cesuruz. Türkiye'nin NATO'dan ayrılığı bile gündeme gelmelidir. NATO ile var olmadık, NATO'suz da yok olmayız" dedi. Devlet Bahçeli, şöyle konuştu:
"Son günlerde Sultan 2. Abdülhamid Han ile ilgili, aklı ve ahlakıyla imparatorluğu ayakta tutan hünkarımızı istibdat ile bir ananlar milli tarihimize yabancıların gözü ile bakan sefillerdir. Abdülhamid'i kim sevmiyorsa onlara dikkat edeceğiz. Abdülhamid'i kimler sevmiyorsa, tedavi edilmemiş kuyruk acısını hala kimler çekiyorsa onlara dikkat edeceğiz çünkü onlar Batı'nın içimize yuvalanmış etki ajanlarıdır. Osmanlı İmparatorluğu'nda tahta çıkan hiçbir padişah, asla ve kat'a kendi çıkarını devletinin ve milletinin çıkarı üzerine görmemiştir. 1900'lü yılların başında sahnelenen kahpe oyunların günümüzdeki mültezimleridir.

Madem tarihi bilmezler gerçeğe neden kara çalarlar. Gafiller tarihimizden ne istiyorlar? Abdülhamid'i sevmeyenler bizim de sevmediklerimizdir. Ermeni çetecileri, siyonistler, sömürgeciler, casuslar, Türk ve İslâm düşmanları Abdülhamid'i sevmez. Erdoğan bugün Abdülhamid gibi görülüyorsa bizce bir sorun yoktur, hatta bununla gurur duyarız."

"ATATÜRK ANKARA İSE ABDÜLHAMİD HAN İSTANBUL'DUR"
"Biz ecdadımıza dil uzattırmayız, tarihimize laf ettirmeyiz, devşirmelere akıllarını başlarına devşirmelerini tavsiye ederiz. Sudan sebeplerle karşı karşıya getiren kanı bozukları asla affetmeyiz. Osmanlı İmparatorluğu bizimdir, Türkiye Cumhuriyeti bizimdir, Atatürk bizimdir, Abdülhamid Han da bizimdir. Atatürk Ankara ise Abdülhamid Han İstanbul'dur. İkisini birbirinden ayırmak ne mümkün. Dedelerimize hakaret edenler zillettedir. Atatürk'ü seven Abdülhamid'i de sever. Birisini diğerinden üstün tutan bataktadır. Geçmişte yaşamış her kim varsa duygularımızla değil, bugünün ölçüleriyle değil kendi zamanlarının şartlarıyla değerlendirmeliyiz. Muhterem büyüklerimizi, büyük ceddimizi anıyorum, Rabbim her birisinden razı olsun diyorum."

"İKİNCİ KANDİL DAĞI İSVEÇ'TİR"
"NATO Genel Sekreteri Finlandiya ile İsveç'in üyeliklerinin bir an önce işleme koyulmasını istemiştir. ABD Başkanı Biden bu iki ülkeyle temas halindedir. İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine başvurusu ve Türkiye'nin haklı itirazları tüm boyutları ile tartışılmaktadır. İsveç ve Finlandiya'nın bölücü terör örgütü ile yakın ve dostane irtibatları saklanamaz düzeydedir.

Türkiye'nin İsveç Finlandiya'nın NATO üyeliğine isabetli çekinceleri henüz muhatapları tarafından dikkate alınmamıştır. Laf kalabalığı var, sonuç yoktur. İsveç PKK'nın önde gelen silah tedarikçileri arasındadır. PKK'lı teröristler İsveç menşeili silahları Türkiye'ye doğrultmuşlardır. Hala sokaklarında teröristleri gezdiren bu devletlere nasıl anlayış göstereceğiz?"

"TÜRKİYE'NİN NATO'DAN AYRILIĞI BİLE GÜNDEME GELMELİDİR"
"Alsınlar İsveç ve Finlandiya'yı tepe tepe kullansınlar. Kendi kararımızı tayin edecek kadar cesuruz. Türkiye'nin NATO'dan ayrılığı bile gündeme gelmelidir. NATO ile var olmadık, NATO'suz da yok olmayız. Hiç kimse Türkiye'yi tehdit etmeye yeltenmesin. Gelişmeler başka bir seçenek bırakmazsa yeni bir güvenlik teşkilatının kurulması mümkündür, belki de en doğrusu budur."

MERAL AKŞENER NE DEMİŞTİ?
Halk TV’de yayınlanan “Liderler Özel Söyleşisi” programına konuk olan Meral Akşener, Erdoğan dönemini Abdülhamid dönemine benzeterek şunları söylemişti: 

“Abdülhamid Han Osmanlı padişahı. O günün şartlarında oluşan demokrasi rüzgârlarının yansıması var. O tavır karşısında bir davranış biçimi var. Hürriyet ve İtilaf da var İttihat ve Terakki Cemiyeti de var. Bu bir istibdat sistemine karşı, istibdat rejimine karşı tekleşmeye tek adamlığa doğru giden bir sisteme karşı başkaldırıdır. Buranın öznesi eğer Abdülhamid ise bugünün öznesi Recep Tayyip Erdoğan'dır. Onu söylemeye çalışıyorum.”

abdülhamid bahçeli akşener meclis