Devlet Bahçeli'den Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adaylığı hakkında açıklama

TAKİP ET

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığına ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığı meşrudur, yasaldır, anayasaldır. Çabalar boşunadır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, son zamanlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023'te yapılması planlanan seçimlerde aday olup olamayacağı yönündeki tartışamalar hakkında konuştu.

Devlet Bahçeli, Erdoğan'ın adaylığı hakkında "Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığı meşrudur, yasaldır, anayasaldır. Çabalar boşunadır" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin konuşmasının satır başları şöyle;
"Cumhur 2023'te geleceğine, hakkına, hukukuna, tarihine, onuruna sahip çıkacak.  Cumhur İttifakı’nın önü açıktır. Zillet ittifakının siyasi ömrüyle birlikte önü de kapalıdır. Cumhur İttifakı’nın iktidar yürüyüşünü durdurmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Zillet ittifakı fazla heyecan yapmasınlar, boş hayallere kapılmasınlar.

"SEÇİMLERE 356 GÜN KALMIŞTIR"
Eğer seçim 18 Haziran 2023’te yapılırsa bugünden itibaren 356 gün kalmıştır. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri’nin üzerinden geçen yaklaşık 4 yıllık zaman dilimi kimin millet ve vatan sevdalısı; kimin iş birlikçi ve Türkiye karşıtı olduğunu iyice tescillemiştir.

Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığı meşrudur, yasaldır, anayasaldır. Çabalar boşunadır. 2023’te sayın Cumhurbaşkanımız tekrardan ve yeniden hatta çok güçlü bir şekilde Cumhurbaşkanı seçilecektir. Türkiye’nin geleceğini Cumhur İttifakı inşa edecektir."

Saadet Partisi Genel Başkanı, ‘Seçimleri yüzde 99 kazanırız” açıklamasını yapmış. Ucube kehanete güler misiniz, ağlar mısınız? Biz sayın Karamollaoğlu’na hayal dünyasında mutluluklar diliyor, Allah’tan da kendisine ve diğer Zillet ittifakı ortaklarına basiret ve izan temenni ediyoruz.

Irak ve Suriye tezkerelerine hayır diyerek, Mavi Vatan'a hayır diyenleri acı bir son beklemektedir. Vakit hedefimize kilitlenme, gönüllere girme, gönüllerle kucaklaşma vaktidir. Nereye gittiğini bilen bir yelkenin hızını kesecek bir rüzgar yoktur. Biz nefsine teslim olup zillete düşenlerle değil adam gibi adam olanlarla yürüyoruz."

 

bahçeli devlet bahçeli erdoğan seçim adaylık aday cumhurbaşkanı