Devlet Bahçeli'den Amerikan vakfı hakkında yargıya "Harekete geçin" çağrısı!

TAKİP ET

MHP lideri Devlet Bahçeli, Amerikan merkezli Chrest Vakfı tarafından fonlanan medya kuruluşları ve derneklerle ilgili yargıya çağrıda bulundu. Bahçeli, "Yargı derhâl konunun üstüne gitmelidir" dedi.

Türkiye'de bazı medya kuruluşlarının ve derneklerin ABD merkezli Chrest Vakfı tarafından fonlandığının gündem olmuştu. Söz konusu olay hakkında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yargıya "Harekete geçin" çağrısında bulundu.

Türkgün gazetesinden Kadir Yıldız'a konuşan Devlet Bahçeli, "Bu durum bir milli güvenlik sorunudur. Yargı derhâl konunun üstüne gitmelidir. Dikkat ediniz, Türkiye’ye kim hakaret ediyorsa, kim ihanete teşneyse onu paraya boğmuşlar. Bir de satılmışlara casusluk yaptırmışlar. Vah ki vah!" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'A YAKIN İSİM!
Bahçeli'nin Chrest Vakfı tarafından fonlananlara karşı yargıya seslenmesi ise dikkat çekti. Chrest Vakfı tarafından fonlananlar arasında Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum'un kurucu başkanlığını yaptığı Kamusal Politika ve Demokrasi Çalışmaları Derneği de (PODEM) bulunuyor.

Amerikan vakfı tarafından fonlanan Türkiye'deki medya kuruluşları!

Fatih Portakal: Gazetecilerin fonlanması etik değil

devlet bahçeli fon fonlanma medya amerika amerikan vakıf mhp