Devlet Bahçeli'den AKP'li Mahir Ünal'ın Cumhuriyet sözlerine tepki

TAKİP ET

MHP lideri Devlet Bahçeli, AKP'li Mahir Ünal'a isim vermeden tepki gösterdi. Bahçeli, "Cumhuriyet'in Türk kültürüne, diline ve düşünme setlerimize zarar verdiğini iddia edenler talihsiz, tarifsiz ve temelsiz yanlışın pençesindedirler..." dedi.

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın "Kültür devrimi olarak cumhuriyet bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünmemizi yok etmiştir. Bugün konuştuğumuz Türkçe'yle düşünce üretemeyiz” şeklindeki ifadeleri tepki çekmişti.

Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, isim vermeden Ünal'ın sözlerine tepki gösterdi.

Bahçeli, şunları söyledi:

"Cumhuriyet’in Türk kültürüne, Türk diline, düşünme setlerimize zarar verdiğini iddia edenler talihsiz, tarifsiz ve temelsiz bir yanlışın pençesindedir. Önyargıların hükmüyle, ideolojik katılıklarla Cumhuriyet’in anlaşılması ve anlatılması mümkün değildir. Bugünkü Türkçemizle düşünce oluşturamayacağımızı söylemek gerçekleri çarpıtmaktır, nesnel gelişmelere aykırıdır, dilimizi karalamaktır, nihayetinde özgüven eksikliğidir."

AKP'li Mahir Ünal, Cumhuriyet hakkındaki sözleri

Devlet Bahçeli Mahir Ünal AKP Cumhuriyet