Devlet Bahçeli: Bizim liderimiz Erdoğan'dır

TAKİP ET

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "14 Mayıs'ta sandığa gitmeliyiz. Bu hizmeti engellemeye çalışanlara karşı, 'Yürüyoruz biz, devam ediyoruz biz, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'dır' demeliyiz" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Şanlıurfa'da "897 Afet Konutu Temel Atma ve 659 Konut, 61 Dükkan Anahtar Teslim Töreni"ne katıldı.

Bahçeli, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 24 Haziran seçimleriyle birlikte yeni bir sisteme geçtiğini belirterek, şunları söyledi:

"Bu sistemin adı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'dir. Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana önemli bir reform hareketi olarak dikkat çekmektedir. Bu sistemin hizmetleri, 4 yıl 10 ay süren bir dönem içinde herkesin kabul edemeyeceği bir gerçek olarak ortadadır. Barajlardan yollara, havaalanlarından savunma sanayisine ve Togg arabasıyla milletin kardeşçe şehir şehir dolaşmasına kadar birçok alanda güçlü adımlar atıldı. Ayrıca, İstanbul'dan denize kavuşturulan TCG Anadolu Gemisi, yeni bir yüzyılın umut verici bir işaretidir."

Parlamenter sistemi hatırlamaya gerek olmadığını vurgulayan Bahçeli, 76 yılda 51 koalisyon hükümeti kurulduğunu ve bunların her birinin ayrı bir bunalımın sebebi olduğunu ifade etti.

“LiDERİMİZ ERDOĞAN’DIR”

"Şimdi istikrar var, gelecek var, şimdi Cumhur İttifakı var ve bu ittifakın liderinin 14 Mayıs'ta seçimi var." diyen Bahçeli, şu değerlendirmede bulundu:

“Öyleyse 14 Mayıs’ta sandığa gitmeliyiz, bu hizmeti durdurmak isteyenlere cevaben, ‘Yürüyoruz biz, devam ediyoruz biz, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’dır.’ demeliyiz. Öbür yandan da Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni güçlü bir hale getirmeliyiz. Urfa’dan isteğim, bugüne kadar hangi partiden olursanız olunuz, hangi partiye oy verirseniz veriniz ama 6 Şubat’tan sonra, 15 Temmuz’dan sonra Türkiye’nin kavuşmuş olduğu huzuru, istikbali karartmaya yeltenenlere fırsat verdirmemek için mutlaka sandığa gitmeliyiz ve Cumhurbaşkanlığında kararımız net olan, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tekrar Cumhurbaşkanı seçmeliyiz. Öyle bir sonuç almalıyız ki fitnenin de fesadın da dış güçlerin de küresel oyunların da hepsinin oyunu bozulsun ve Türkiye kendi iradesiyle, kendi kardeşleriyle, milli ve yerli bir liderin etrafında kenetlenmeli ve Türkiye ikinci Cumhurbaşkanlığı döneminde yeni bir yüzyılın temelini atarak, yoluna devam etmelidir.”

Devlet Bahçeli Erdoğan