Devlet Bahçeli, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'u hedef aldı

TAKİP ET

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında yaptığı konuşmada AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'u ve AKP'li isimleri sert sözlerle hedef aldı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada İBB'ye terör teftişi başlatılmasıyla ilgili konuştu. Bahçeli, konuşması sırasında AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'u ve Bülent Arınç'ı sert sözlerle hedef aldı.

Bahçeli, İBB'ye yönelik teftiş konusunda bazı açıklamalarda bulunan ve terör teftişi nedeniyle Ekrem İmamoğlu'nun suçlanamayacağını söyleyen Numan Kurtulmuş'a tepki gösterdi.

Bahçeli, "TSK’nın içerisinde bazı FETÖ’cülere karşı operasyon yapılması hükümetin TSK’ya tavrını mı ortaya koyar' sorusuyla teftiş sürecini baltalamak isteyen, dönemin Genelkurmay Başkanı’nı, bugünün Milli Savunma Bakanı’nı töhmet altında bırakan saygıdeğer siyasetçi, senin varmak istediğin yer neresi, yapmak istediğin nedir?" dedi.

KURTULMUŞ NE DEMİŞTİ?
Kurtulmuş, geçen hafta konuk olduğu Habertürk’te özetle şu ifadeleri kullanmıştı:

"Türkiye terörle mücadele ediyorsa dağda, şehirde ve aynı şekilde kamu kurum ve kuruluşlarda da bu mücadeleyi yapar. TSK'da, Emniyet'te bazı FETÖ artıklarıyla ilgili soruşturmalar yürütülüyor, kimse 'nereden çıktı bu soruşturma' demiyor. Mücadeleyi sürekli yaparsınız. Aynı mantıkla devam edersek TSK'nın içerisinde bazı FETÖ'cülere karşı operasyon yapılması hükümetin TSK'ya karşı tavrını mı ortaya koyar. Hayır, terörle mücadelede bir süreklilik vardır. Milli Eğitim Bakanlığı'nda operasyon yapılırsa bakanlığı mı suçluyoruz? Bunlar ayıklamanın devletin bir gereğidir. Burada terör örgütlerine karşı mücadelenin doğal bir mücadelesi olarak bunu görmek lazım, İBB samimi ise bu noktada Bakanlık teftişlerine yardımcı olmaları gerekir, gereken bilgi ve belgeleri takdim etmek gerekir."

ARINÇ'A "SULU GÖZLÜ SİYASETÇİ" TEPKİSİ
İBB'ye yönelik terör soruşturması konusunda görüşlerini açıklayan eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'a da isim vermeden tepki gösteren Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

"Özel teşebbüsten dolayı endişeli olduğunu söyleyen, sürecin İmamoğlu'nun adaylığını yükselttiğini söyleyen sulu gözlü siyasetçi sana soruyorum, siyasete devam etmek için CHP'de yer mi yapıyorsun? Kaybettiğin itibarını Halk TV'de mi arıyorsun?"

Devlet Bahçeli'den Ekrem İmamoğlu açıklaması: Bir saniye bile olsa makamında duramaz

bahçeli devlet bahçeli akp ibb ekrem immaoğlu numan kurtulmuş bülent arınç erdoğan mhp