DEVA Partisi hangi ittifakta yer alacak? Ali Babacan'dan ittifak açıklaması

TAKİP ET

Trabzon'da çeşitli ziyaretlerde bulunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a bir vatandaş, "Cumhur İttifakı'nda mı yer alacaksınız, Millet İttifakı'nda mı?" sorusunu yöneltti. Vatandaşa yanıt veren Babacan, "Kesin olan bir şey varsa, Cumhur İttifakı'nda yer almayacağımızdır." dedi. 

Trabzon'un Yomra ilçesinde kahvehanedeki vatandaşları ziyaret eden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşlardan gelen sorulara da yanıt veren Babacan, kulislerde sıkça tartışılan 'DEVA Partisi Cumhur İttifakı'na katılabilir' söylentilerine ise son noktayı koydu. 

"CUMHUR İTTİFAKI'NDA YER ALMAYACAĞIZ"
Kahve ziyareti sırasında bir vatandaşın yönelttiği ittifak sorusuna yanıt veren Babacan, "Kesin olan bir şey varsa, Cumhur İttifakı'nda yer almayacağımızdır. Orası kesin. Ama yalnız başımıza mı yürürüz, Millet İttifakı'nda mı yer alırız, başka bir ittifak oluşur ve o ittifaka mı bakarız, henüz bir kararımız yok. Biz parlamenter sistem istiyoruz." dedi. 

"DİĞER PARTİLERLE KONUŞUYORUZ"
Gönlünün parlementer sistemden yana olduğunu belirten Babacan, "Bunu kamuoyuna açıklamak lazım ki millet bilsin. Parlamenter sistem dediğimiz nedir? Karın doyurur mu, açlığı giderir mi, işe yarar mı? Bizim çalışmalarımız bu yönde başlamış durumda. Diğer siyasi partilerle konuşuyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

ali babacan deva partisi deva ittifak cumhur akp mhp chp