Deprem kaç kişi hayatını kaybetti! Türkiye felaketi yaşıyor, sayı her geçen saat artıyor

TAKİP ET

Depremin bilançosu artıyor: İşte 10 ilde son durum.

Türkiye 6 Şubat Pazartesi gece yarası son dakika deprem haberiyle güne başladı. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04:17'de 7,7 büyüklüğünde deprem meydana gelirken saat 04:26'da ise Gaziantep Nurdağı'nda 6,4 büyüklüğünde peş peşe depremler meydana geldi. Artçı depremler devam ederken saat 14:24 itibarıyla Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde bir deprem daha oldu. Gaziantep depremi ve Kahranmaraş depremi; Hatay, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Adıyaman ve Şanlıurfa gibi pek çok ilde hissedildi. Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesi'ndeki birçok il ve ilçeyi sarsan depremde ölü ve yaralı sayıları açıklanmaya devam ediyor.

AFAD SON VERİLERİ AÇIKLADI

9 Şubat'ta saat 03.23 itibarıyla açıklanan son resmi verilere göre, 10 ili vuran depremlerde 12 bin 391 kişi yaşamını yitirdi, 62 bin 914 kişi yaralandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, depremde toplam 6 bin 444 bina yıkıldı, yıkılanlarla birlikte toplam 11 bin 302 binaya ilişkin ise 'yıkıldı ihbarı' yapıldığı bildirildi.

ERDOĞAN AÇIKLADI

Erdoğan: "Elbette eksikler var. Şartlar çok açık ortada. Böylesine büyük bir felakete hazır olmak mümkün değildir. Hiçbir vatandaşımızı sahipsiz bırakmayacağız. Deprem alanını afet bölgesi ilan ettik. Kimseyi mağdur etmeyecek afet yönetimi yürüteceğiz. 

Şu andaki vefat sayısı 9 bin 57. Yaralı sayısı 52 bin 779."

AFAD AÇIKLADI

Bölgede saat 09.36 itibariyle toplam 6 bin 234 vatandaş hayatını kaybetti; 37 bin 11 kişi yaralandı. Binlerce bina yıkılırken, enkazda altında hala vatandaşlar bulunuyor.

FAHRETTİN KOCA’DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Afetin yaşandığı şehirlerimizde yaralılara ve hasta depremzedelere ilk tıbbi müdahale, kurulan sahra çadırlarında yapılıyor. İlk müdahalenin ardından hastanelere nakiller sağlanıyor. Acımızı azaltmak için tüm gücümüzle sahadayız.” dedi.

Koca, "Can kaybı sayısı 5 bin 434'e yükseldi. Yaralı sayısı 31 bin 777 oldu. Bu geceden itibaren Hatay'a ulaşan arama kurtarma ekiplerinin de ilave olmasıyla yarın için ekip sayımızı yaklaşık iki katına yükseltmiş olacağız."

BİLANÇO HER GEÇEN SAAT AĞIRLAŞIYOR

AFAD, saat 19.50 itibarıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerde 4 bin 544 kişinin hayatını kaybettiğini, 22 bin 286 kişinin yaralandığını bildirdi.

AFAD ÖLÜ VE YARALI SAYISINI AÇIKLADI!

İhbar gelen bina sayısı 11.302, kesinleştiği belirlenen yıkılmış bina sayısı ise 5.775 olarak açıklandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Deprem felaketinde 3 bin 419 kişi hayatını kaybetti, 20 bin 534 kişi yaralandıç