Demirören, Azerbaycan'daki piyangoyu işletmeye başlıyor

TAKİP ET

Türkiye'de Milli Piyango ve diğer şans oyunlarını işleten Demirören Holding, şimdi de Azerbaycan devletine ait şans oyunu şirketi Azerlotereya'yı Amerikalı ortağı Scientific Games ile birlikte işletmeye başlıyor. 

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de imzalanan anlaşmaya göre; Demirören Holding, Azerbaycan’daki devlete ait şans oyunları şirketi Azerlotereya'yı ABD’li ortağı Scientific Games ile birlikte işletecek.

Dünya gazetesinden Kerim Ülker'in haberine göre; anlaşma da geçtiğimiz aylarda yürürlüğe girdi. İşte o anlaşmada yeni bir gelişme yaşandı ve Demirören Grubu, Türkiye’deki ortağını Azerbaycan’daki işletmeye kattı.

TÜRKİYE’DEKİ ORTAKLIK AZERBAYCAN’DA DEVAM ETTİ 
Böylece Azerlotereya'yı Demirören Grubu ve ABD’li ortağı Scientific Games ile birlikte işletecek. Kamuoyunda "İddaa" olarak bilinen "Spor Müsabakalarına Dayalı Sabit İhtimalli ve Müşterek Bahis Oyunlarının" özel hukuk tüzel kişilerine yaptırılması için düzenlenen 2019 yılındaki ihalede, en iyi teklifi dönemin Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'e ait Demirören Holding ve Amerikalı Scientific Games ortaklığından oluşan Şans Girişim vermiş ve kazanmıştı.

Ardından Demirören, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı görevinden ayrılmıştı. Türkiye’deki Milli Piyango ihalesini Demirören ve İtalyan ortağının oluşturduğu Sisal – Şans Ortak Girişimi kazanmıştı.

demirören abd amerika piyango azerbaycan