Darbe soruşturması açılan emekli amiral Işık Biren'in son halini kızı paylaştı

TAKİP ET

Montrö Boğazlar Sözleşmesi konulu bildiride imzası olan ve darbecilikle suçlanan 88 yaşındaki emekli amiral Işık Biren'in son halini kızı Hülya Biren paylaştı. Biren, ameliyat olan babasının fotoğrafını paylaşarak tepki gösterdi.

Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili endişelerini dile getiren 'Montrö Bildirisi'ne imza atan 104 emekli amiralden birisi olan emekli amiral Işık Biren'in son halini kızı Hülya Biren paylaştı. Sosyal medyada hakaretlere maruz kalan ve darbecilikle suçlanan Biren, bildiriden sonra ifadeye çağrılmış ve hakkında soruşturma açılmıştı.

Sözcü'nün haberine göre, kızı Hülya Biren, önceki gün ameliyat olan babasının hastane odasındaki fotoğrafını sosyal medyada paylaşarak tepki gösterdi. Biren, "4 Nisan'dan beri acımasızca, tanımadan etmeden, haksızca suçlanan Emekli Amiral Işık Biren'in gerçek durumunu görün istedim" dedi.


Biren şu ifadeleri kullandı:
“Babacığımın ameliyattan sonraki ilk yemeği! Bu fotoğrafı niye mi paylaşıyorum? Görmenizi istiyorum. Hayatını vatanına adamış, kendisinin ve ailesinin boğazından 1 kuruş haram lokma geçirmemiş ve 4 Nisan'dan beri acımasızca, tanımadan etmeden, haksızca suçlanan Emekli Amiral Işık Biren'in gerçek durumunu görün istedim. Gerisi yorumsuz.”

amiral ışık biren montrö bildiri darbaci emekli amiraller