Danıştay'dan İçişleri'nin "Atatürk Parkı" soruşturmasına iptal!

TAKİP ET

Rize Fındıklı'da Millet Bahçesi'nin adını 'Atatürk Parkı' olarak değiştiren CHP'li başkan ve meclis üyeleri hakkında İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma izni Danıştay tarafından iptal edildi.

Rize’nin Fındıklı İlçesi'nde Millet Bahçesi ve Millet Kıraathanesi'nin ismini “100. Yıl Atatürk Parkı” ve “Kazım Koyuncü Kültür Sanat Evi” olarak değiştiren Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu ve 7 CHP'li meclis üyesi hakkında verilen soruşturma izni iptal edildi.

İçişleri Bakanlığı, ilçenin CHP'li Başkanı Ercüment Cervatoğlu ile 7 CHP'li belediye meclis üyesi hakkında, yaptıkları tabela değişikliğiyle “kamuyu 7 bin 864 lira zarara uğrattıkları” iddiasıyla soruşturulmalarına izin vermişti. Belediye Başkanı Cervatoğlu da, Danıştay'a başvurarak, soruşturma izninin iptalini istedi.

Danıştay 1. Dairesi, “adı geçenlere isnat edilen eylemlerin soruşturma yapılmasını gerektirecek nitelikte olmadığını” belirterek, İçişleri Bakanlığı'nın iznini iptal etti.

Fındıklı Belediyesi tarafından yapılan açıklamada gelişme şöyle duyuruldu:
"İçişleri Bakanlığı tarafından Belediye Başkanımız Ercüment Şahin Çervatoğlu ve Belediye Meclis Üyelerimiz hakkında 100. Yıl Atatürk Parkı için verilen soruşturma izni, itiraz sonucu Danıştay 1. Daire Başkanlığı tarafından kaldırılmış ve lehimize sonuçlanmıştır.

Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayarak ülkemizin dört bir yanında desteklerini esirgemeyen Fındıklı dostlarına, Fındıklı halkına ve gönüllü avukatlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz."

 

danıştay içişleri atatürk parkı soruşturma rize fındıklı