"Daha en kötüsünü görmedik"

TAKİP ET

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, şu anda dünya genelinde savaşılan koronavirüsle ilgili henüz en kötü senaryo ile karşılaşmadıklarını bildirdi. Ghebreyesus koronavirüsü çok tehlikeli bir katil olarak adlandırdı.

Koronavirüs salgını ile mücadele tüm dünyada sürerken DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus'tan korkutan bir açıklama geldi.

Ghebreyesus 'Bu virüs yeni ve grip gibi ciddi bulaşma huyları var. Aynı zamanda da SARS ve MERS'te olduğu gibi çok büyük bir katil. Koronavirüs (Corona virüs) çok tehlikeli bir kombinasyon. Daha en kötüsünü görmedik' dedi.

KÜRESEL DAYANIŞMA ŞART
Ghebreyesus yaşanan bu ölümcül salgına karşı asla yalnız hareket edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, bütün dünyanın bir dayanışma içinde olması şart olduğunu söyledi.

Salgına karşı "küresel dayanışma" ve "ulusal birlik" çağrısını yineleyen Ghebreyesus, bunun olmaması durumunda dünya genelinde koronavirüs nedeniyle daha fazla insanın öleceği uyarısını yaptı.

Ghebreyesus, "Bu ikisi olmadan, bize inanın ki daha en kötüsü bizi bekliyor. Bu trajediyi önleyelim. Bu öylesine bir virüs ki daha pek çok insan anlayabilmiş değil" dedi.

dünya sağlık örgütü dünya sağlık örgütü corona dünya sağlık örgütü corona haritası dünya sağlık örgütü başkanı dünya sağlık örgütü sitesi