ÇYDD'den AKP'ye Türkan Saylan tepkisi: "Her kafa ve zihin yapısının..."

TAKİP ET

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), İBB Meclisi AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş'un Türkan Saylan için ""Sözde aydın, özde mürteci (gerici)" demesine tepki gösterdi. ÇYDD, "Türkan Saylan'ın adı ve güzel ülkemiz için yaptıkları, her kafa ve zihin yapısının anlayıp kavrayamayacağı kadar büyüktür' dedi.

Türkan Saylan'ın yaşadığı sokağa ismini verilmesi için İBB Meclisi'ne sunulan değişiklik talebi reddedilmişti. İBB Meclisi AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş, red kararına ilişkin yaptığı açıklamada Türkan Saylan için "sözde aydın, özde mürteci hiçbir kişinin isminin bu şehirde hiçbir sokağa verilmesine burada olduğumuz sürece müsaade etmeyeceğiz" demişti.

Gökkuş'un sözlerine tepkiler çığ gibi büyürken, Türkan Saylan'ın kurucusu olduğu Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD)’nden sert açıklama geldi. Dernekten yapılan açıklamada, “Prof. Dr. Türkan Saylan’ın adı ve güzel ülkemiz için yaptıkları, her kafa ve zihin yapısının anlayıp kavrayamayacağı kadar büyüktür” denildi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'tan Türkan Saylan engellemesine tepki: Kimse engel olamayacak


Yapılan açıklama şöyle:
“Prof. Dr. Türkan Saylan'ın adı ve güzel ülkemiz için yaptıkları, her kafa ve zihin yapısının anlayıp kavrayamayacağı kadar büyüktür. Tarih, Türkan Saylan Hocamıza iftira atanları, kumpas kuranları dün yazdı; bugün yazıyor ve gelecekte de yazmaya devam edecek! Yine tarih, Türkan Saylan Hocamızın Atatürk’ün izinde yaptıklarını ve ideallerini de yazmaya devam ediyor.

Türkan Saylan adı, yaşadığı sokakta, yurdumuzun dört bir yanında caddelerde, çocuk parklarında, kültür merkezlerinde ve daha önemlisi Türkiye’nin çağdaş geleceğine inanmış Türk Halkının kalbinde ve zihninde yaşıyor. Gerisi bizim için boştur; gün gelir O’nu anlamayanlar da dün olduğu gibi O’nun büyüklüğünü kabul ederler. Türkan Saylan'ın ışığı altında çağdaşlık yolculuğumuzu kararlılıkla sürdüreceğiz.”

çydd türkan saylan akp istanbul ibb tepki açıklama