Cüneyt Arkın: Saraylar yapıyoruz niye yurt yapmıyoruz

TAKİP ET

Türk sinemasının yaşayan efsanesi Cüneyt Arkın, üniversite öğrencilerinin yaşadığı yurt sorununa sessiz kalmadı. Arkın, "Yurt meselesi Bu sorunu ben üniversitedeyken yaşadım. Kaç yıl oldu hiçbir şey değişmemiş. Saraylar yapıyoruz niye yurt yapmıyoruz" dedi.

Tuluhan Tekelioğlu’nun hazırladığı “Efsaneler” belgeselinin gösterimine katılan Türk sinemasının usta isimlerinden Cüneyt Arkın, üniversite öğrencilerinin yaşadığı yurt sorunu hakkında konuştu. Arkın, "Saraylar yapıyoruz niye yurt yapmıyoruz" sözleriyle tepki gösterdi.

Arkın,  "Gençleri nasıl buluyorsunuz?" sorusu üzerine şu ifadeleri kullandı:
"Gençlerimizi ne yapıp edip belli bir düzeye kavuşturmamız lazım. Ya burs alıyor borçlanıyor çıkar çıkmaz iş bulmadan borcunu öde diye bastırıyoruz çocuğa. Üniversiteye gelecek yurt meselesi. Yatacak yeri yok. Üniversitedeyken ben de yaşadım bu sorunu. Kaç yıl oldu hala bir şey değişmemiş. İki tane yurt yapmak... Saraylar yapıyoruz niye yurt yapmıyoruz ya..."

Arkın'ın "Saraylar yapıyoruz, niye yurt yapmıyoruz" demesi üzerine bir muhabir "Şimdiki sanat dünyasını nasıl buluyorsunuz?" diye sorarak konuyu değiştirmeye çalıştı. Arkın ise, "Boşver ya" diyerek yanıt vermedi.

İşte o video:

cüneyt arkın yurt saray battal gazi