Cüneyt Arkın'ın ölüm nedeni belli oldu: Hastane Arkın'ın vefat nedenini açıkladı

TAKİP ET

Türk sinemasının efsane ismi, usta oyuncu Cüneyt Arkın, 85 yaşında yaşamını yitirdi. Dün gece saatlerinde rahatsızlanan ve kaldırıldığı hastanede vefat eden Cüneyt Arkın'ın ölüm nedeni belli oldu. Arkın'ın yaşamını yitirdiği hastaneden açıklama yapıldı.

Battalgazi, Kara Murat, Malkoçoğlu, Öğretmen Kemal, Komiser Cemil... Birçok unutulmaz filme imza atan Türk sinemasının efsane ismi Cüneyt Arkın, hayatını kaybetti.

Cüneyt Arkın'ın ölümüyle ilgili hastaneden açıklama yapıldı. Açıklamada, Arkın'ın kalbinin durması sebebiyle ambulansla hastaneye getirildiği ve bütün yeniden canlandırma çabalarına rağmen hayatını kaybettiği belirtildi.

Arkın'ın hayatını kaybettiği hastaneden yapılan açıklamada, “Türk sinemasının değerli oyuncusu Sayın Cüneyt Arkın kalbinin durması sebebiyle ambulansla getirildiği Liv Hospital’da bütün yeniden canlandırma çabalarına rağmen hayatını kaybetti. Liv Hospital Ailesi olarak Türk sinemasının dev oyuncusunu kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Cüneyt Arkın’ın ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz” denildi

CENAZE TÖRENİNİN DETAYLARI
Tamer Yiğit yakın dostu Cüneyt Arkın'ın 30 Haziran Perşembe günü saat 10.00'da AKM'de düzenlenen törenin ardından öğle namazına müteakip Teşvikiye Camii'nden son yolculuğuna uğurlanacağını söyledi.

CÜNEYT ARKIN KİMDİR?
Gerçek adı Fahrettin Cüreklibatur olan Cüneyt Arkın 8 Eylül 1937 Eskişehir doğumludur. Babası Kurtuluş Savaşı'na katışmış Hacı Yakup Cüreklibatır'dır. Lise öğrenimini Eskişehir Atatürk Lisesi'nde gördü, 1961 yılında İstanbul Tıp Fakültesinden mezun oldu.

Eskişehir'de, yedek subay olarak askerliğini yaparken, Göksel Arsoy'un başrol oynadığı Şafak Bekçileri (1963) filminin çekimleri sırasında yönetmen Halit Refiğ'in dikkatini çekti. Askerliğini bitirdikten sonra Adana ve civarında doktorluk yaptı. 1963 yılında Artist dergisinin yarışmasında birinci oldu. Bir süre iş arayan Cüneyt Arkın, 1963'te Halit Refiğ'in teklifiyle sinema oyunculuğuna başladı ve 2 yıl içinde en az 30 film çevirdi.

1964 yılında oynadığı Gurbet Kuşları filminin finalindeki kavga sahnesi, Arkın'ın kariyerinde bir kırılma noktası oldu. Bir süre daha duygusal-romantik jön karakterlerini canlandırdıktan sonra yine Halit Refiğ'in önerisiyle aksiyon filmlerine yöneldi. Bu dönemde İstanbul'a gelen Medrano Sirki'nde altı ay süreyle akrobasi eğitimi aldı. Burada öğrendiklerini Malkoçoğlu ve Battalgazi serilerinde beyaz perdeye aktararak, Türk sinemasına daha önce hiç örneği olmayan bir tarz getirdi.

Özellikle Maden (1978) ve Vatandaş Rıza (1979) filmleri, Cüneyt Arkın'ın kariyerinde özel bir yeri vardır.

İlk evliliğini 1964 yılında kendisi gibi doktor olan Güler Mocan ile yaptı. 1966 yılında kızları Filiz doğdu. 1968 yılında boşandıktan bir yıl sonra Betül (Işıl) Cüreklibatır ile evlenen Cüneyt Arkın'ın,bu evlilikten de Kaan ve Murat adlarında iki çocuğu vardır.

cüneyt arkın fahrettin cüreklibatur sinema yeşilçam cenaze ölüm nedeni