Cüneyt Arkın: "Atatürk'ün dehasının üzerine deha yok, tabii ki milliyetçiyim"

TAKİP ET

Türk sinemasının efsane oyuncusu Cüneyt Arkın, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Arkın, "Bir eşcinseli, bir kadını ve Recep İvedik rolünü oynamam" dedi. Arkın, ayrıca "Atatürk'ün dehasının üzerine deha yok, tabii ki milliyetçiyim" diye konuştu.

Yeşilçam'ın ve Türk sinemasının efsane oyuncusu Cüneyt Arkın, Posta Gazetesinden Oya Çınar’a verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu.  

"BİR EŞCİNSELİ, BİR KADINI VE RECEP İVEDİK’İ ASLA OYNAMAZDIM"
Cüneyt Arkın kendisine sorulan ‘Hiç asla oynamam dediğiniz bir rol var mı?’ sorusuna “Genelde “Hayır” demez oyuncu. Bir teklif gelince zaten başlar hayal kurmaya, o kişiyi düşünmeye. Ama mesela Recep İvedik rolünü dünyayı versen oynamazdım. Ya da bir eşcinseli, bir kadını oynamam. Yaptığın işin sana yakışması lazım. Biz Anadolu çocuğuyuz.”  sözleriyle cevap verdi. 

"ATATÜRK’ÜN DEHASININ ÜZERİNE DEHA YOK, TABİİ Kİ MİLLİYETÇİYİM"
Adınızı Google’a yazınca sık sık “Türk milliyetçi kimliğiyle bilinen Cüneyt Arkın” ifadesine rastladım. Bu ifade sizi ne kadar anlatıyor? sorusuna Arkın şöyle yanıt verdi:

“Tabii ki milliyetçiyim. Nasıl olmam! Benim babam Kurtuluş Savaşı gazisi. Öyle bir babanın oğluyum ben. İstiklal Savaşı gibi bir savaşımız, olmuş. Kahramanlarımız var. Atatürk var ya Atatürk! Onun üzerine insan yok. Dehasının üzerine deha yok. Genel kültürü, siyasi ve askeri dehası… Ecdadımızı bilmeliyiz, tanımalıyız. Sahip çıkmalıyız.”

"FATMA GİRİK’İN YERİ ÇOK AYRIYDI"
En hayran olduğunuz oyuncu partneriniz kimdi sorusuna ise Arkın, “Hepsinin yeri ayrıydı ama Fatma Girik çok yiğitti, çok başkaydı. ‘Büyük Yemin’ filminde neredeyse kader ortağı olduk diyebilirim. Adana’da otel yok, aynı odada kaldık, çamaşırımızı yıkardı, yemeğimizi yapar verirdi. Türkan Şoray daha bir prensesti, mesafeliydi, Filiz tam bir hanımefendi. Hülya Koçyiğit de iyi arkadaştır her zaman.”  sözleriyle duygusal bir cevap verdi. 

cüneyt arkın eşcinsel kadın recep ivedik şahan gökbakar yeşilçam oyuncu