Cüneyt Arkın anlattı: Geceyi nasıl ipte asılı halde geçirdi?

TAKİP ET

Türk sinemasının yaşayan efsanesi Cüneyt Arkın, hayatını anlattığı "Benim Kahramanım Türk Halkıdır" kitabındaki anılarla gündemde. Arkın, film çekimi sırasında iple asılı geçirdiği geceyi anlattı.

Türk sinemasının yaşayan ve Yeşilçam'ın yaşayan efsanesi Cüneyt Arkın'ın kaleme aldığı "Benim Kahramanın Türk halkıdr" adlı kitap Kırmızı Kedi Yayınevi'nden çıktı. Arkın'ın kitabında anlattığı anılar ise gündem olmaya devam ediyor.

Son olarak Arkın'ın film çekimleri sırasında 'ipte asılı kaldığı gece'yi anlattığı anısı dikkat çekti.

Gerçekgündem'in haberine göre Arkın, Elazığ Keban Barajı'nda film çekerken macera sahneleri çekmek için seçilen bir taş köprüde nasıl asılı kaldığını anlattı. Arkın, yönetmenin, "Önce köprü üzerinde kavga edeceksin, sonra köprüden aşağı düşeceksin. Seni iple sarkıtacağız." dediğini ve ardından söylenen sahnenin çekildiğini kaydetti.

"YUKARI ÇEKEMEDİLER, GECEYİ İPTE ASILI GEÇİRDİM"
Sahnenin çekimi bittiğinde kendisini aşağı sarkıtan ekibin tekrar yukarı çekemediğini söyleyen Arkın, "Sarkıtanların gücü yetmedi. Sonra herkes ipe sarıldı. Kameraman, yönetmen demeden hep birlikte asıldılar. Kıpırdatamadılar bile. Yoldan geçeni çağırdılar. Nafile. Bir karış yukarı bile çekemediler. Geceyi ipte asılı geçirdim" diye yazdı. 

Cüneyt Arkın'ın Kemal Sunal'ın sevmediği arabeskçi iddiası Orhan Gencebay'ı kızdırdı

cüneyt arkın ipte asılı gece film yeşilçam oyuncu kitap