Cüneyt Arkın'a veda... Türk sinemasının efsanesi Cüneyt Arkın, son yolculuğuna uğurlanıyor

TAKİP ET

85 yaşında hayatını kaybeden Türk sinemasının efsane ismi Cüneyt Arkın, son yolculuğuna uğurlanıyor. Arkın, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenin ardından Teşvikiye Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrası, Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

Battalgazi, Kara Murat, Malkoçoğlu, Öğretmen Kemal, Komiser Cemil... Kalbinin durması üzerine kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybeden Türk sinemasının efsane ismi Cüneyt Arkın, son yolculuğuna uğurlanıyor.

Cüneyt Arkın’ın cenazesi eşi Betül Cüreklibatır, oğulları Murat Arkın, Kaan Cüreklibatır ve yakınları tarafından Zincirlikuyu Gasilhanesi’nden alındı. Arkın’ın cenazesi motosikletli eskortlar eşliğinde Atatürk Kültür Merkezi’ne götürüldü.

BABASINA KENDİ REPLİĞİYLE VEDA ETTİ
AKM'deki törende bir konuşma yapan oğlu Murat Arkın, babası Cüneyt Arkın'a kendi repliği ile veda etti. Murat Arkın, şu ifadeleri kullandı:

"O hayatında hep 'milletim', 'halkım', 'vatanım' dedi... O şimdi cennete gitti biliyorum ama işte böyle adamlar cenneti bile vatan yapacak adamlar. Aklım, bedelim, yüreğim hâlâ kabul etmiyor... Gelen mesajlardan şunu gördüm; dini, dili, ırkı, mezhebi, rengi, politik görüşü ne olursa olsun tüm insanların üzerinde uzlaştığı bir değer olmuş Cüneyt Arkın... Onun filmleri ile açılışı yaptık, ben de onun filmlerinden bir replikle sözlerimi bitirmek istiyorum, onun filmleri ile yaşadık, yaşayacağız... Bugün çok ağlayan insan gördüm. Çok ağlayan insan gördüm, zaman zaman hıçkıra hıçkıra ağlayan, zaman zaman da çekindiği için yüreğinden ağlayan... 'Ağlamayın be, böyle insanlara ağıt değil, destan yaraşır..." "ONUNKİ ÖLÜM DEĞİL, ÖLÜMLE GELEN ÖLÜMSÜZLÜK..."
Cüneyt Arkın'in oğlu Kaan Cüreklibatır, "Ailemiz çok güzel bir aile birbirini seven sayan ve kollayan bir aile… Büyüdük, evlendik, çocuklarımız oldu. Temelimiz bizi eğiten, bize öğretmen olan babamız… Aslında onunki ölüm değil. Ölümle gelen ölümsüzlük. Hayatı çok zor yaşamış ama dolu dolu yaşamış… Anneme hep şöyle derdi ‘Betül sen dünyaya yetecek kocaman bir merhametsin', Murat’a 'santranç oynarken beni yine yendin oğlum' derdi. Bana gelince ‘ne güzel gözlerin var, dünyaya mavi mavi gülümsüyorsun’ derdi. Küçüktüm bir röportajında 'çocuklarınızı nasıl yetiştiriyorsunuz' diye sormuşlardı. Şu cevabı verdi: Ben çocuklarımın mutlu olmasını, gülmesini ve iyi insan olmasını istiyorum. Çocuktum anlayamamıştım, iyi insan nedir? nasıl olunur? diye. Filmlerini izleye izleye iyi insan olmayı öğrendim. Mütevaziliği, iyilerin hep kazandığını, kötülerin kaybettiğini öğrendim. Son kitabının yazılarını bana yazdırmıştı, bütün bedeninin ruhunun bana geçtiğine inanıyorum. Bir makalede şöyle diyordu 'hayatı yaşamak cesaret ister'. Yaşam cesaretinin ta kendisiydi o… Bize düşen de onun eserlerini yaşatmak, ben onun önünde sevgi ve saygıyla eğiliyorum. Bana öğrettikleri için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

EDİZ HUN: “BEDENİMDEN BİR PARÇA KOPMUŞ GİBİ HİSSEDİYORUM” 
AKM’deki törende konuşan ünlü aktör Ediz Hun, “Dünyada birçok aktör çok başarılıydı, çok önemli filmler yaptı, müthiş filmlerdi ama Cüneyt’teki kabiliyet, önsezi ve kabiliyet onlarda yoktu. Ben adeta bedenimden bir parça kopmuş gibi hissediyorum. Olağanüstü bir insandı, emsalsizdi. Tarihin yapraklarında Cüneyt Arkın ismi altın harflerle yazılacaktır Aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

EKREM İMAMOĞLU: "HİÇ UNUTMAYACAĞIZ"
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da, "Bugün elbette Türk sinemasının en değerli isimlerinden birini uğurlamak için bir aradayız. Unutulmaz filmlere imza attı. İlk sinemaya gidişim herhalde 6-7 yaşlarındaydım, Cüneyt Arkın'ın filmini izlemiştim... Kara Murat, Cüneyt Arkın ile aslında tanışma anımız olmuştu. Ülkemizin hem tarihi simgelerini tanıtan, hem emekçisine hak arayan Cüneyt Arkın, o karakterlerle hepimiz gönlünde taht kurdu. İnsan bunu düşünce şöyle hissediyor, sanki evinde var olan bir insanı kaybediyor. Cüneyt Arkın ve onun gibi isimler hep evimizde, hiç çıkmadılar, bizi büyüttüler... Çok iyi insanlar ve mütevazılığı, abiliği hissettiren bir insan oluşu... Yakın zamanda kendisini ziyaret etme şansına erişmiş olmak beni çok mutlu etti. Cüneyt Arkın'ı uğurlarken, benim için belki bir teselli, onunla sohbet etme imkanı olmuştur. Hiç unutmayacağız ama bir de yaşatmak önemli..." ifadesini kullandı.

Cüneyt Arkın’ın naaşı, buradaki törenin ardından Teşvikiye Camii’nde kılanacak cenaze namazı sonrası, Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek.

cüneyt arkın murat arkın sinema battal gazi kara murat malkoçoğlu öğretmen kemal cenaze