Cumhuriyet çalışanlarından işten çıkarılma açıklaması: İsim verdiler!

TAKİP ET

Cumhuriyet gazetesinde 8 sendikalı gazeteci işten çıkarılmıştı. İşten çıkarmalara tepki olarak gazetenin İstanbul Şişli'deki binasının önünde açıklama yapıldı. Açıklamada bazı yöneticilerin istifa etmesini istediler.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Cumhuriyet gazetesinde işten çıkarılan 8 üyesi için gazete önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Burada TGS adına açıklamayı okuyan Cumhuriyet Gazetesi Yayın Koordinatörü Serkan Ozan, gazetecilerin görevlerine son verilmesinin kara bir leke olduğunu belirterek, “Bu lekenin mimarları Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun, Cumhuriyet Vakfı Genel Sekreteri Işık Kansu ve atanmış şirket yönetim kurulu üyeleri Osman Özer ve Adnan Arslan'dır” dedi. Ozan, kararı tanımadıklarını ifade etti.

İSİM VERDİLER
Cumhuriyet gazetesinin 18 yıl sonra TGS ile toplu sözleşme imzaladığını hatırlatan Ozan, ekonomik gerekçelerle işten çıkarılmayı kabul etmediklerini dile getirerek, Alev Coşkun, Işık Kansu, Adnan Arslan ve Osman Özer'i istifaya çağırdıklarını aktardı.

Ozan, “Bu, Cumhuriyet'in gazetecilik anlayışına vurulmuş bir darbe, yayın çizgisine yönelik bir operasyondur. Bu operasyonun kimler tarafından yapıldığını biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Ozan, sözlerinin sonunda, “Cumhuriyet'in gerçek sahipleri okurlarımıza, hiçbir koşulda desteklerini esirgemeyen Cumhuriyet dostlarına dayanışma ruhuyla sesleniyor, saygılarımızı sunuyoruz” dedi.

cumhuriyet gazeteci cumhuriyet gazetesi sendika alev coşkun aykut küçükkaya