Cumhurbaşkanlığı anketinin sonuçları açıklandı: Erdoğan'a karşı bir isim yüzde 50'yi geçiyor

TAKİP ET

Metropoll Araştırma, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasına ilişkin anketinin sonuçlarını açıkladı. Erdoğan'a karşı 4 adaydan yalnızca birisi yüzde 50'yi aştı. İşte sonuçlar...

Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte anket çalışmaları hız kazandı. Metropoll Araştırma, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin anketinin sonuçlarını paylaştı.

Anket sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısına dört aday çıkarıldı. Bu isimler Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener oldu.

BİR İSİM YÜZDE 50'Yİ AŞIYOR
Yavaş'a yüzde 53.9 oy çıkarken Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 36.5'te kalıyor. Ekrem İmamoğlu ise sonuçlarda Erdoğan'a karşı yüzde 49.7 oy alıyor. Erdoğan'ın İmamoğlu'na karşı yüzdesi ise 40'a çıkıyor.

ERDOĞAN'A KARŞI EN AZ OYU KILIÇDAROĞLU ALDI
Anket sonuçlarına göre Kılıçdaroğlu ve Akşener de Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fazla oy alıyor. Ancak iki liderin yüzdesi Yavaş ve İmamoğlu'ndan daha düşük. Özer Sencar, Kılıçdaroğlu'nun oy oranını yüzde 43,3; Akşener'inkini ise yüzde 43,8 olarak açıkladı.

anket erdoğan ekrem imamoğlu cumhurbaşkanlığı mansur yavaş seçim aday akşener kılıçdaroğlu