Cumhurbaşkanının kız kardeşi öldü, Sağlık Bakanı dayak yedi!

TAKİP ET

Tacikistan Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon'un kız kardeşi koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetmesi üzerine Cumhurbaşkanının yeğenleri, Sağlık Bakanı Jamoliddin Abdullozoda'yı darp etti.

Tacikistan yönetimi, uzun süredir koronavirüsün ülkelerinde olmadığını belirtmesine karşın son zamanlarda koronavirüs vakaları ile sarsılıyor. Cumhurbaşkanı Rahmon, kayınvalidesini geçtiğimiz haftalarda koronavirüs sebebiyle kaybettiğini duyurmasının ardından şimdi de kız kardeşini aynı sebeple vefat ettiğini açıkladı. 

The Washginton Post'ta yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Rahmon'un kız kardeşi, Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedince Rahmon’un yeğenleri Sağlık Bakanı Jamoliddin Abdullozoda ve üst düzey bir doktora şiddet uyguladı. 

Öte yandanTacikistan’da koronavirüs vakalarının yükselişe geçmesi ve varlıklı kesimin de virüsten etkilenmeye başlamasıyla Cumhurbaşkanının ailesinden de on kişinin virüse yakalandığını bildirdi.

TACİKİSTAN, DSÖ’YA 118 CAN KAYBI BİLDİRDİ
Tacikistan Dünya Sağlık Örgütü'ne bu güne kadar yalnızca 14 bin 673 vaka bildirdi. Resmi verilere göre pandeminin başlangıcından bu yana can kaybı yalnızca 118.

cumhurbaşkanı sağlık bakanı dayak tacikistan