Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1992 yılındaki konuşması yeniden gündem oldu

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1992 yılında yaptığı bir konuşma yeniden gündem oldu. Erdoğan, 30 yıl önceki açıklamalarında "Adalet bir ülkede kaybolursa o ülke çökmüştür. Buna inanıyoruz. Bizde yasak devri değil, özgürlük devri başlar" diyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1992 yılında dönemin iktidarını eleştirdiği açıklamaları yeniden gündem oldu. Erdoğan'ın 30 yıl önce yaptığı açıklamalar dikkat çekti. 

Erdoğan, açıklamalarında şu ifadeleri kullanıyor:
"Hala kendi bağımsızlığımızı kazanmış değiliz. İnsanımız ruhen bağımsız değil. Kültürel noktada bağımsız değil, ekonomik noktada bağımsız değil, askeri ve siyasi noktada bağımsız değil. Biz yasakçı değiliz, biz özgürlükçüyüz. Biz zorla değil, telkin yoluyla insanlara yaklaşan anlayışın mensuplarıyız.

Adalet bir ülkede kaybolursa o ülke çökmüştür. Buna inanıyoruz. Tarih bunun açık örnekleriyle dolu. Onun için kesinlikle bizde yasak devri değil, özgürlük devri başlar. İnançlardan tutunuz, fikir ve düşünce özgürlüklerine varıncaya kadar, yaşama hakkına varıncaya kadar, ve bu en ideal şekliyle bizim getireceğimiz düzende var.  Yani bizimle sadece aktörler değişmeyecek, senaryo değişecek."

erdoğan 1992 ekonomi akp iktidar