Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim açıklaması

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan seçimlerle ilgili kendisine yöneltilen soruya, "Benim milletim en rahat oyunu Tayyip Erdoğan'a verir. Niye? Çünkü tanıyor..." diye cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Özel Yayını'na konuk olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

MERSİN'DEKİ SALDIRI

"Şehit Polisimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralımıza şifalar temenni ediyorum. Polislerimiz ve bekçilerimiz kahramanca mücadele verdiler. CHP'nin bu teröristlerden biri geçmişte gazeteci olarak savunmuş olması gündeme geldi. Devlerin sözüne kulak verselerdi böyle utanılacak duruma düşmezlerdi. Ancak utanmaları yok. Yargı bunları terörist oldukları için mahkum ediyor veya tutukluyor. CHP bir milli güvenlik sorunudur."

EGE'DE TARTIŞMALI ADALARA ABD ZIRHLISI


"ABD NATO'da birlikte olduğu ülkeler arasında adil davranmıyor. Yunanistan da Türkiye de NATO'da. Biz NATO'da ilk 5'in içerisindeyiz. Hem verdiğimiz güçle, hem kara kuvvetleri ile önemli bir konumdayız. NATO'da Türkiye ile Yunanistan mukayese edilemez. ABD'nin adalara bu kadar yüklü silah ,araç, gereç göndermesi kabul edilebilir bir şey değil. Amerika'dan beklentimiz Yunanistan'ı yanlış hesaplara sokmaması ve uluslararası kamuoyunun manipüle edilmesine müsaade etmemesidir."

RUSYA-UKRAYNA GERİLİMİ


"İstisnasız olarak görüştüğüm devlet başkanları, başbakanlar olsun hepsi de şu ifadeyi kullandı: Rusya-Ukrayna arasındaki arabuluculuğunuz her türlü takdirin üstündedir. 200 esirin takası, tahıl sevkiyatı. Putin ile yaptığımız görüşmelerde de Zelenskiy ile yaptığımız görüşmelerde de esir takası olayı başarılı bir şekilde sona erdi. Şu an bundan sonraki bir süreç var. Barış için umutsuz değilim ama bir anda da netice alırız dersem gerçekçi olmaz. Referandum olayı örneğin bir sıkıntı getiriyor. Keşke diplomasi yolu ile çözebilselerdi. Kırım'da da aynı olay yaşanmıştı, Putin'e çağrıda bulunmuştuk. Zelenskiy sayın Putin'i bu konuda ikna etmemiz bekliyor. Yarın Sayın Putin ile bu konuları etraflıca ele almayı düşünüyorum.


Nükleer savaşa gitmenin bedeli felaket. Bunu bırak konuşmayı düşünmemek gerekir. Diplomasi yoluyla bu işi çözmek, en isabetli adım olacaktır.


Sayın Biden, kendi düşüncesinin F-16'ları ve diğer bütün parçaları vermekten yana olduğunu söyledi. Özellikle Savunma Bakanlarının yaptığı görüşmelerde bu istikamette yanıtlar alıyoruz. 'Cumhuriyetçilerden destek alamıyoruz' gibi yanıtlar aldık. Bu ziyaretimde cumhuriyetçilerle görüşmelerim oldu. Burada bana olumlu görüşmelerim oldu. Ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söylediler. 'Bu akşam döner dönmez, Türkiye'ye karşı olan tavrı olan kişi ve kişilerle görüşmeler yapacağız' dediler.


-Çalışmalarımızı, gerekli ve uygun gördüğümüz anda, kapsamlı bir terörle mücadele harekatına dönüştürmekten asla kaçınmayız.


-Bir gece ansızın dediğimi konu odur, yapmamız gereken neyse onu gerekli ve uygun gördüğümüz anda yaparız. Bugünkü MGK metninde bunlara özellikle yer verdik. Biz terörle mücadele gayretimizde bölgenin huzurunu da temin ediyoruz. Terörle mücadele tek taraflı olmaz. Karşı taraf da buna olumlu yaklaşımda bulunması lazım.


Şu anda briket evlerin finansörü sadece biziz, sivil toplum kuruluşları, onların desteğiyle yapıyoruz.


- Kemal Bey bak dürüst ol, siyaset dürüstlüktür, enine boyuna ne geliyorsa

atmak değil. Gençlerimizin TOKİ'ye başvuru sayısı 1 milyon 750 bin. Bak gençler bile bu işi senden iyi kavramış vaziyette.


-İnşallah bu yüzyıl Türkiye yüzyılı olacak. 2022 yılında büyümenin yüzde 5 seviyesinde gerçekleşmesini öngörüyorum. Tabii bu bir ortalama rakamdır, daha iyisi olacak ama daha kötüsü olmayacak.


-Ben enflasyondan önce şu anda faize bakıyorum, biz faiz oranını yüzde 12'ye indirdik. Faizde yukarı çıkmak yok, bu enflasyonu da indirecek. Son asgari ücret tespit rakamını aralıkta yapacağız.


-Doğalgazımız Rusya'dan geliyor. Biz hiçbir sıkıntı yaşamayacağız. Karadeniz doğal gazı devreye girerse işimiz çok daha kolay olacak. Rusya ile de bu noktada bir sıkıntımız yok.

Sinop'ta bir nükleer enerji santralinin adımını atacağız. Bununla ilgili Sayın Putin'le etraflı görüşmelerim oldu ve bu görüşmeleri devam ettiriyoruz.

EYT AÇIKLAMASI

EYT'yi son aşamaya getirdiklerini biliyorum. Bize sunduklarında gerekli değerlendirmeyi yapacağız.
-Temennim odur ki bundan sonraki toplantıda (Merkez Bankası) bunu biraz daha indirmek suretiyle yıl sonuna kadar faizi tek haneli rakama indirmeliyiz."

6'LI MASA VE SEÇİM

"O masadan ne çıkar ne çıkmaz bizi ilgilendirmiyor. Arkadaşlarımızla ittifak halindeyiz, sadece işimize bakacağız.

Benim milletim en rahat oyunu Tayyip Erdoğan'a verir. Niye? Çünkü tanıyor, Tayyip Erdoğan milletine yabancı bir isim değil. Tayyip Erdoğan'ın yaptıkları ortada, halkım bana oy verecek. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri."

 

erdoğan erken seçim