Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu ülkede hiçbir suçlunun sokağa adım atamayacağı sistemi yaygınlaştırıyoruz

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan Polis Akademisi Polis Amirleri Eğitimi Merkezi 6. Dönem Mezuniyet Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Konuşmasının bir bölümünde risk analizine yönelik çalışmalardan bahseden Erdoğan; "GAMER'i yapay zeka destekli sistemlerle güçlendiriyoruz. Bu ülkede hiçbir suçlunun sokağa adım atamayacağı sistemi ülke geneline yaygınlaştırıyoruz." dedi.

Polis Akademisi Polis Amirleri Eğitimi Merkezi 6. Dönem Mezuniyet Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"GAMER" VURGUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının bir bölümünde hayata geçirilecek olan yeni sistemden bahsederken şu ifadeleri kullandı;

"GAMER'i yapay zeka destekli sistemlerle güçlendiriyoruz"

"Kızılay da bomba patlatmakla yalanı bir silah olarak kullanmak arasında hiçbir fark yoktur. Kısa süre önce meclisimizin takdiriyle hayata geçen yasal düzenlemenin ülkemizin dijital teröre özellikle karşı hukuk ve demokrasi zemininde yürüttüğü mücadeleyi daha da kolaylaştıracağına emenim.

Potansiyel tehditleri belirlemek, vakitlice tedbir almak için risk analizine yönelik çalışmaları artırıyoruz. GAMER'i yapay zeka destekli sistemlerle güçlendiriyoruz. Bu ülkede hiçbir suçlunun sokağa adım atamayacağı sistemi ülke geneline yaygınlaştırıyoruz. Türkiye'nin verisi Türkiye'de kalmalı anlayışıyla veri güvenliği açısından yerli ve milli çözümler üretiyoruz.

Güvenlikte de asıl olan insandır. Onun ihtiyaçları ve beklentileridir. Bu hizmetleri sunan kamu görevlilerin vasıflarıdır. Polis akademimizin bünyesinde yürütülen çalışmaları çok ama çok önemli görüyorum. Amacımız milletimizin her bir fedine vatandaşı olmaktan gurur duyduğu bir ülkede yaşamakta olduğunu hissettirmektir."

 

erdoğan gamer sistem yüz tanıma