Cumhurbaşkanı Danışmanlığına Orhan Karakurt ve Cengizhan Başaran atandı

TAKİP ET

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Orhan Karakurt ve Cengizhan Başaran, Cumhurbaşkanı Danışmanlığına atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Orhan Karakurt ve Cengizhan Başaran'ı danışman olarak atadı.

Kararlara göre Cumhurbaşkanlığı Müşaviri Orhan Karakurt ve Huber Köşkü Daire Başkanı Cengizhan Başaran, Cumhurbaşkanı Danışmanı olarak atandı. 

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Erdoğan'a teşekkür eden Karakurt, "Beni bu göreve layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunarım" ifadelerine yer verdi.

Söz konusu atama Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 12'nci ve 13'üncü maddeleri gereğince yapıldı.

ORHAN KARAKURT KİMDİR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı tüm programlarda anonsları yapan isim olan Karakurt, evli ve üç çocuk babası. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilk olarak, 1994 yerel seçimleri sırasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı esnasında çalışmıştı.

CENGİZHAN BAŞARAN KİMDİR?

Huber Köşkü Daire Başkanı Başaran, Batman'da 6 ay Kültür Müdürü olarak görev yapmış ve daha sonra Siirt Kültür Müdürlüğüne geçici görev ile atanmıştı. Başaran, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan seçimlerde Siirt'ten aday adayı olmuş, listeye giremeyince tekrar asil görevi olan Batman'a geri dönmüştü. Başaran, kısa süreli Batman İl Kültür Müdürlüğü yaptıktan sonra 18 Mayıs'ta istifasını vererek Batman'dan ayrıldı.

Erdoğan danışman Cumhurbaşkanı danışmanı